woensdag 21 februari 2018, 10:00

Ook SLOS besteedt ruim aandacht aan komende gemeenteraadsverkiezingen

STEENBERGEN - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen besteedt Stichting Lokale Omroep Steenbergen (SLOS) ruim aandacht aan de verkiezingen. Dat gebeurt op 3 manieren: door speciale interviews, door een lijsttrekkersdebat en door een rechtstreekse uitzending op de verkiezingsavond zelf.

In het weekend van 17 en 18 februari wordt een 7-tal programma’s van een half uur opgenomen met elk van de fracties. Drie leden van elke fractie zullen dan door Rob Chrispijn aan de tand worden gevoeld over hun verkiezingsprogramma en de kieslijst. Na de laatste opname worden ze alle zeven on-line gezet op YouTube en vervolgens worden ze ook gebruikt in de reguliere uitzendingen op zondag. De fracties mogen elk 5 gasten mee nemen, voor het overige betreft het een besloten bijeenkomst (zonder toeschouwers, zonder pers). De opnames vinden plaats in de studio van Het Filmcollectief.

Lijsttrekkersdebat

Op zaterdag 10 maart organiseert de SLOS een lijstrekkersdebat in het gemeentehuis. Hierbij mogen per fractie 10 gasten aanwezig zijn. Ook deze bijeenkomt is besloten. Het debat wordt overdag opgenomen en ’s avonds uitgezonden en het zal worden herhaald.

Verkiezingsuitslagen

Op 21 maart zendt de SLOS vanuit het gemeentehuis de verkiezingsuitslagen uit. De organisatie van deze avond is in handen van de gemeente maar de SLOS verzorgt hiervan de rechtstreekse uitzending.

De techniek rond genoemde activiteiten wordt steeds verzorgd door Het Filmcollectief.

Uit de Steenbergse Courant