zondag 4 maart 2018, 12:15

Unieke reeks jeugd Simple Dribble

STEENBERGEN - Na zes competitieronden staan de drie jongste competitieteams van basketbalvereniging Simple Dribble ongeslagen bovenaan. Een ongekende weelde die volgens voorzitter Anton Kerbusch niet zomaar uit de lucht komt vallen. “Al een aantal jaren is er een zeer positieve ontwikkeling op het jeugdgebied en dat betaalt zich nu uit in unieke resultaten. Het huidige succes van de U10 is niet los te zien van het besluit van de vereniging om een aantal jaren geleden de leeftijdgrens voor basketbal te verlagen naar vijf jaar. In het huidige U10 team zitten verschillende spelers en speelsters die inmiddels een aantal jaren basketballen”, zo stelt de voorzitter.

Afgelopen week werd in een uitwedstrijd de nummer drie van de competitie, Blauw Wit 1 uit Roosendaal maar liefst met 32 punten verschil (60-28) verslagen. Een mooie teamprestatie omdat ook nog 8 verschillende spelers scoorden. Slechts Migliore uit Rijen lijkt het Steenbergse team nog van het kampioenschap af te kunnen houden. Hoewel thuis werd gewonnen, wacht binnenkort nog een zware uitwedstrijd.

Niet voorzien

“Het U12 team bestaat uit veel eerste jaars U12-spelers. Een hoge notering was aan het begin van het jaar dan ook absoluut niet voorzien. De extra fundamentele trainingen op vrijdag, die druk worden bezocht, hebben de spelers individueel sterker gemaakt. Daarnaast heerst een uitstekende teamspirit. De kansen op een kampioenschap stijgen met de week en zowel de nummer 2 als 3 zijn in thuiswedstrijden al verslagen. Een kampioenschap was niet voorzien, maar langzaam begint het team er wel in te geloven”, vertelt Anton Kerbusch.

Beste kansen op kampioenschap

Het derde team, U14 staat “stijf” bovenaan en heeft waarschijnlijk de beste kansen op een kampioenschap. Een groot compliment voor Jurjen van der Heiden die als betrokken vader een aantal jaren geleden het team is gaan trainen en coachen. Dit jaar, samen met Tanne de Kock blijken ze een onoverwinnelijk team te hebben gesmeed dat afgelopen week met 27-94 in Geertruidenberg bijna de magische 100 punten haalde. Koka Alamov scoorde daarbij 48 punten en kwam in de buurt van het stokoude clubrecord van Joris Vonk, dat al bijna dertig jaar staat.

Brede draagkracht

“Voor de vereniging is het huidige succes leuk”, stelt Anton Kerbusch, “Maar belangrijker is de brede draagkracht onder de leden en ouders. Afgelopen week bleek bij de Peanuts (5-7 jarigen) maar weer hoeveel nieuwe talentjes klaar staan om volgend jaar door te stromen in de wedstrijdteams. En hoewel we pas na de competitie gaan nadenken over volgend seizoen, beseffen we dat het groeiend aantal jeugdleden waarschijnlijk uitbreiding van teams  gaat betekenen. Luxe problemen waar we als vereniging trotst op kunnen zijn. Voorlopig eerst maar eens de komende wedstrijden goed doorkomen en vasthouden aan onze sociale kernwaarden, want daar zijn we trotser op dan op welk kampioenschap dan ook”.

Uit de Steenbergse Courant