Afbeelding
vrijdag 9 maart 2018, 09:42

Inschrijving Falling Stars van start

STEENBERGEN – Waaghalzen opgelet! Vanaf dit weekend is het mogelijk om je in te schrijven voor een bijzonder en spectaculair evenement. Tijdens Falling Stars op 2 juni a.s. mogen 30 mensen gaan tokkelen vanaf de top van de Gummaruskerk. De bedoeling is dat geïnteresseerden zoveel mogelijk geld gaan inzamelen voor het goede doel om zo een van de tokkeltickets te bemachtigen. De deelnemers die als eerste 250 euro opgehaald hebben, zijn verzekerd van een plekje.

Falling Stars is meer dan een evenement voor dappere sportievelingen zonder hoogtevrees. Het wordt een dag die in het teken zal staan van het herdenken van dierbaren. De naam Falling Stars verwijst naar de sterren in de lucht die vaak symbool staan voor overleden dierbaren. Naast het tokkelen zal er ’s avonds in de Gummaruskerk een herdenkingsdiner plaatsvinden. Alle opbrengsten van de activiteiten gaan hoofdzakelijk naar de goede doelen van de Roparun. Die staan voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor (ex)-kankerpatiënten. Naast de Roparun is ook het behoud van de Gummaruskerk als gemeenschapsgebouw een van de goede doelen.

Persoonlijke site

Om deel te kunnen nemen, moet je 12 jaar of ouder zijn. Deelnemers kunnen zelf een inzamelactie op touw zetten en hebben tot 23 mei 2018 de tijd om minimaal 250 euro op te halen. Die tokkelaars zijn dan verzekerd van een ticket. Voor de drie deelnemers met het hoogste bedrag ligt er tevens een uitnodiging klaar voor het herdenkingsdiner ‘s avonds in de Gummaruskerk. Op de site www.fallingstars.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Er wordt dan een persoonlijke site aangemaakt.  Iedere week wordt er een tussenstand gepubliceerd die aangeeft hoeveel geld iedere potentiële deelnemer heeft ingezameld voor het goede doel. Mocht je de €250,- niet gehaald hebben, dan maak je kans op een van de drie tokkeltickets die worden verloot. 

De mensen die het tokkelen te eng vinden maar toch het goede doel willen steunen, kunnen op 2 juni terecht op het plein aan de Westdam naast de Gummaruskerk. Er worden daar verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen van 3 t/m 14 jaar. Zo is er een klimwand, een sweeper, een stormbaan en een springkussen. Terwijl de kinderen zich op het plein vermaken, kunnen de ouders genieten van een drankje in de speciale “openlucht-bar” in het midden van het plein.

Foto 1: De organisatoren van Falling Stars hopen met hun evenement veel geld op te halen voor het goede doel en er een tevens een speciale herdenkingsdag van te maken.

Foto 2 en 3: 35 jaar geleden is er ook getokkeld vanaf de Gummaruskerk. Dat waren destijds commando’s uit Roosendaal.

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Nicole van de Donk/Archief Ad van de Par.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant