vrijdag 6 april 2018, 15:27

Dit weekend: de 41ste expositie van Fotoclub Steenbergen

STEENBERGEN – Deze Zaterdag 7 en zondag 8 april houdt Fotoclub Steenbergen de jaarlijkse expositie in basisschool Gummarus. Bezoekers kunnen kennismaken met het laatste werk van de fotoclub dat bestaat uit meer dan 100 foto’s en 8 audiovisuele presentaties.

“Zoals elk jaar is er een grote variëteit in onderwerpen, van macro tot landschap en van portret tot architectuur. Geen van de geëxposeerde foto’s is eerder op een tentoonstelling te zien geweest”, licht Ed Kil namens zijn collega fotografen toe.

Publiekskeuze

Evenals voorgaande jaren wordt aan de bezoekers gevraagd uit de actuele inzendingen hun favoriete foto en audiovisuele presentatie te kiezen. Pas na afloop van de expo vindt er een bijeenkomst voor clubleden plaats waar een vakfotograaf zijn kritische mening over het tentoongestelde werk zal geven. Dat is dit jaar fotograaf Edwin Koolen uit Halsteren.

Kinderjury

Evenals in voorgaande jaren heeft - voorafgaand aan de expositie - een kinderjury de inzendingen van de fotografen beoordeeld. Ditmaal gebeurde dat door zes kinderen uit de groepen 8 van de Maria Regina basisschool. Onder de bezielende leiding van een van de clubleden hebben de kinderen informatie gekregen op welke punten zij kritisch naar een foto kunnen kijken opdat een weloverwogen keuze wordt gemaakt.

Nieuw dit jaar is de presentatie op een apart paneel van “De Stoel”. Onafhankelijk van elkaar hebben de leden elk eenzelfde stoel gefotografeerd. De uitkomst is verrassend.

Zelfportretten

In een aparte hoek van de tentoonstelling zijn de zelfportretten van de clubleden te zien die ook dit jaar de uitdaging zijn aan gegaan om een zo origineel beeld van zichzelf te geven, al dan niet direct met fotografie verband houdend, hun favoriete fotografische onderwerp of met de nodige zelfspot.

De expositie is gratis te bezoeken in basisschool Gummarus, Esdoornstraat 1 in Steenbergen op zaterdag 7 april tussen 11:00 en 20.30 uur en zondag 8 april tussen 11:00 en 17:00 uur.

Getoonde foto’s:

Waterplas met vliegende vogels: de publiekskeuze 2017 - fotograaf: Will Gorissen

groepje jonge eendjes: de keuze van de kinderjury 2017 - fotograaf: Alida Zoon

Uit de Steenbergse Courant