zaterdag 21 april 2018, 16:00

VoVerDi grote winnaar bij het CMV volleybal toernooi

DINTELOORD - Zaterdag 14 april is het laatste CMV Volleybaltoernooi van het seizoen gespeeld in de Buitelstee. Aan dit toernooi spelen vijf verenigingen mee: AVC uit Tholen, Forza uit Bruinisse, Intermezzo uit Sommelsdijk, De Brug uit Colijnsplaat en VoVerDi uit Dinteloord. Deze verenigingen organiseren om beurten het toernooi en bij het laatste toernooi krijgt de winnaar een beker.

De kinderen spelen de wedstrijdjes op hun eigen niveau, zo wordt bij niveau 1 en 2 de bal gegooid en gevangen. Niveau 3 gaat weer een stapje verder en moet de eerste bal naar een mede speler worden gespeeld, die de bal mag vangen en over het net mag gooien. Niveau 4 speelt de eerste bal ook naar een medespeler die de bal mag vangen, maar bij dit niveau moet de bal daarna naar een medespeler worden gegooid, die de bal vervolgens weer over het net speelt. Bij niveau 5 wordt er door de kinderen echt volleybal gespeeld, zonder gooien en vangen.Bij VoVerDi speelden in dit tournooi mee: Niveau 2 - met VoVerDi 4: Erik, Britt, Lizzie, Cosette en Elynn en met VoVerDi 3: Mees Syenna, Diese, Charlotte en Puck.Niveau 4 met VoVerDi 2: Hidde, Jochem, Sanne en Mayleen, Niveau 5 met VoVerDi 1 Ine, Amelie, Julia, Jette en Nicky.

Zaterdag werd VoVerDi 4 eerste, maar VoVerDi 3 was het team dat over alle toernooien de kampioen was. Ook VoVerDi 2 mocht de beker ophalen omdat zij de meeste punten hadden. En ook VoVerDi 1 ging met de beker naar huis omdat ze 3 van de 5 toernooien hebben gewonnen.

Door: Peter van de Merbel 

Uit de Steenbergse Courant