Afbeelding
zaterdag 28 april 2018, 09:00

Het was weer een mooi feestje voor de koning

STEENBERGEN – De oranje vlaggetjes kunnen weer een jaar terug in de kast, vlak naast het stapeltje oranje t-shirts. Menigeen voelt vandaag nog de gevolgen van het stevig vieren van de Koningsdag 2018 maar dat is dan ook wel de laatste nawee van het verjaardagsfeestje van de koning. Het was weer een mooie dag waar met plezier op teruggekeken kan worden in de gemeente Steenbergen.

Toch was het niet in alle kernen bal. De Heen deed dit jaar in zijn geheel niet mee aan de Koningsdagviering en in Kruisland was er alleen een ochtendprogramma. Volgens Edwin Maas, uitbater van café-restaurant De Commerce is dit vanwege de vakantie. “Veel mensen komen vandaag terug of gaan weg, maar zijn in ieder geval niet thuis. Daarop inspelend is besloten een verkort programma voor Koningsdag te vieren.” In de vier andere kernen van de gemeente, Dinteloord. Nieuw-Vossemeer, Welberg en Steenbergen ging het feest echter door als vanouds. Bijna althans, want op de Welberg ging de Kruiwagenrace die traditioneel de afsluiting van het feest betekent, vanwege gebrek aan belangstelling niet door.

Gekkenhuis

Kim de Krijger, voorzitter van het organiserende Feestcomité  Steenbergen, is dik tevreden over het verloop van de Koningsdag. “We hebben dit jaar echt ingezet op de kinderen met een uitgebreid activiteitenprogramma in de Kaaistraat en dat werkte. We weten niet precies hoeveel kinderen er meegedaan hebben maar het was bij tijden echt een gekkenhuis!”

Foto’s en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant