Afbeelding
zaterdag 5 mei 2018, 11:00

Steenbergse winkeliers laten winkelhart stevig bruisen op Hemelvaartsdag

STEENBERGEN – Ook dit jaar zal het centrum van Steenbergen bruisen van activiteiten die het verblijf in het stadshart extra zal veraangenamen. Niet alleen zijn de winkels deze dag geopend tussen 12:00 en 17:00 uur, deze speciale dag wordt omlijst met tal van activiteiten die zeker interessant zijn voor de bezoekers.

Zo wordt op de catwalk voor het voormalige stadhuis door de modellen van DC Models de nieuwste mode en accessoires geshowd die de deelnemende Steenbergse winkels in hun collectie hebben. De presentatie is in handen van het gespecialiseerde bedrijf Dyon en alle items komen uit de collectie van Sense of Style, De Suijkerpot, Linfina Lingerie en badmode, Van den Hoven Shoes & More, Van de Ven Fashion, BB Jeans, Hema Steenbergen, Vato Moda, Tof & Trendy, Goudsmederij Keijzer, Hans Anders Opticiëns en Shoeby, terwijl Clara & Roxane hair face body er voor zorgt dat alle dames-, heren- en kindermodellen eigentijds gekapt worden.De modeshows starten om 13:00 uur, 14:15 uur en 15:30 uur.

Grote Oldtimershow

In de Kaaistraat verzorgt Oldtimerclub Steenbergen een oldtimershow waarbij prachtige karakteristieke voertuigen zijn opgesteld. Naar verwachting zullen zo’n veertig klassiekers van divers pluimage te bewonderen zijn. De eigenaren van deze klassiekers zijn aanwezig en geven belangstellenden graag uitleg. Veel van de voertuigen zijn door de eigenaren zelf gerestaureerd en geconserveerd, dus er valt heel wat te vertellen. De Oldtimerclub is een initiatief van vier doorgewinterde liefhebbers die al gekscherend de 4J’s worden genoemd: Jos Bolders, Jacq van Kaam, Joop Stoeldraijer en Jos Buijk. Zij roepen Oldtimerbezitters die nog niet door hun club zijn benaderd op om zich met hun oldtimer bij de veertig andere te voegen.

Leuke kinderattracties

Ook de kinderen komen volop aan hun trekken want er zijn diverse leuke kinderattracties opgesteld waar de kleintjes zich volledig op kunnen uitleven.
In de Grote Kerkstraat kunnen liefhebbers van zeer voordelige koopjes hun slag slaan, want hier wordt een kofferbakverkoop gehouden.

De Steenbergse Markt is tijdens Hemelvaartsdag het domein van basketbalvereniging Simple Dribble. Voor de 21e maal verzorgt deze vereniging een groot basketbal buitentoernooi. De wedstrijden zijn goed te bezichtigen en de toeschouwers kunnen hun dorst lessen op de verschillende terrasjes.

Uit de Steenbergse Courant