woensdag 9 mei 2018, 11:00

‘Ooglens Optiek’ krijgt nieuwe eigenaar en wordt ‘De Moor Optiek’

STEENBERGEN – Voor het echtpaar Ronald en Carla Beens van ‘Ooglens Optiek’ uit de Grote Kerkstraat breekt er een nieuwe levensperiode aan. Het tweetal gaat per 1 juli met pensioen en draagt hun optiekzaak over aan Michiel de Doelder (35) en Lianne de Doelder-de Moor (34). Zij gaan verder onder de naam ‘De Moor Optiek’.

“We hebben ons ambachtelijk beroep met heel veel plezier uitgeoefend. Het is een mooi beroep met meerdere aspecten. Paramedisch, ambachtelijk en commercieel. Hier hebben we sinds 2005 in onze eigen zaak ziel en zaligheid in kwijt gekund. Ik ben zelf al 37 jaar als opticien in Steenbergen actief geweest – aanvankelijk in dienst bij Broekhuis Optiek tot Carla en ik het optiekgedeelte overnamen – daarvoor werkte ik elders al 11 jaar in dit vak”, vertelt Ronald Beens. Ook echtgenote Carla beaamt het plezier dat ze in hun werk gehad hebben. “We hebben in al die jaren voor een groot aantal klanten mogen werken en dat tot volle tevredenheid”. Aan die periode komt per 1 juli aanstaande een eind. “Hoe we onze vrije tijd dan in gaan vullen blijft voor ons nog echt de vraag. Al die jaren bij Ooglens Optiek was vrije tijd heel spaarzaam. Per jaar hadden we slechts twee weekjes vakantie, dus dit wordt volledig nieuw voor ons”, stelt het tweetal, dat alvast wel weet dat de kleinkinderen veel aandacht zullen krijgen.

Verbouwing

Voor Michiel de Doelder en echtgenote Lianne breekt eveneens een totaal nieuwe periode aan. Na de overname op 1 juli zal hun zaak een maand lang gesloten zijn vanwege een verbouwing. Daarna gaat het tweetal er met plezier tegenaan. Al moet Lianne nog wel even pas op de plaats maken, want zij verwacht haar tweede kind in september. Echtgenoot Michiel heeft 15 jaar ervaring in het optiekvak. “Ik was werkzaam in diverse optiekzaken en in een oogkliniek. De laatste periode werkte ik bij Essilor-Varilux. Dit is altijd de hofleverancier geweest van Ooglensoptiek. Vandaar dat ik de zaak goed ken en Lianne en ik hier een goede toekomst verwachten”. Het echtpaar De Doelder woont sinds een jaar in Oud-Vossemeer, daarvoor was Bergen op Zoom hun woonplaats. “Steenbergen ken ik vanuit de periode dat ik hier op de LAS zat, dus deze plaats is voor mij zeker geen ongekend terrein”, vertelt Michiel de Doelder. Het tweetal koos ervoor om de meisjesnaam van Lianne als bedrijfsnaam te kiezen. “De Moor ligt namelijk beter in het gehoor”.

Foto: Ronald en Carla Beens (links) met Lianne en Michiel de Doelder en hun zoon Jax.

Uit de Steenbergse Courant