Afbeelding
vrijdag 13 juli 2018, 14:00

Bewoners zijn het beu: dan maar naar de krant gestapt

STEENBERGEN – Sinds de rondweg is afgesloten vanwege de renovatie hebben de bewoners van de Paulus Baxstraat last van vrachtverkeer dat langs hun straat wordt geleid. Vooral vrachtwagens met aanhanger vormen daar een probleem want ze kunnen de bocht naar de Kruitweg niet of nauwelijks maken. Bewoner Piet Rijpers (63) probeerde tot driemaal toe een klacht hierover te melden bij gemeente Steenbergen. Hij zou worden teruggebeld en wacht nog steeds. Rijpers is het nu beu en stapt met zijn klacht naar de krant.

“De bocht naar de Kruitweg is blijkbaar niet geschikt voor vrachtwagens. Die rijden bij mij in mijn tuin de boel nu plat. Vanochtend opnieuw: dat kost me een deel van mijn beukenhaag”, vertelt Piet Rijpers afgelopen woensdag. Hij maakt zich er boos om, maar het meest windt hij zich op over de houding van de gemeente. “Ik ben naar de uitvoerder gestapt die de rondweg renoveert. Die zegt een plan te hebben ingediend bij de gemeente dat is goedgekeurd en verwijst naar hen. Tot drie maal toe belde ik de gemeente. De telefoniste wilde me elke keer doorverbinden, maar er werd op de betreffende afdeling niet opgenomen. Ik zou worden teruggebeld, zo werd gezegd. Tot op heden is dat niet gebeurd. Ik ben het nu beu”.

Brief zonder reactie

Ook overbuurman Adrie de Kock (“met ck”) heeft in deze geen goede ervaring. “Ik stuurde een week of vier geleden een brief naar de gemeente met handtekeningen van de bewoners hier. Dat deed ik op advies van de betreffende afdeling, waar ik geklaagd had over de overlast. Daar kreeg ik als antwoord dat ik maar een brief moest sturen. Dat heb ik gedaan, met de handtekeningen van bewoners hier uit de straat, die op dat moment thuis waren. Hierop heb ik geen enkele reactie gehad van de gemeente”, aldus Adrie de Kock.

Het tweetal wijst ook op de groene paaltjes die in de bocht zijn geplaatst. “Kijk je ziet dat deze toch flink beschadigd zijn. En aan de overkant worden de stenen palen die daar op de hoek staan er gewoon uitgereden. Eenvoudig omdat de draai te kort is voor de grote vrachtwagens”, zo moppert het tweetal.

Uit de Steenbergse Courant