dinsdag 17 juli 2018, 08:00

Planvorming A4 Hotel duurt nog maanden

STEENBERGEN – Wie al een kamer wil boeken in het nog nieuw te bouwen hotel langs de A4 bij Steenbergen, moet nog even geduld hebben. Het onderzoek dat uit moet wijzen of het plan überhaupt levensvatbaar is, neemt nog zeker enkele maanden in beslag. Evenals KijkopSteenbergen was ook D66 nieuwsgierig naar de stand van zaken en stelde er artikel 40 vragen over aan het college.

In februari van dit jaar maakte het college van de gemeente Steenbergen wereldkundig dat het een overeenkomst had gesloten voor de realisatie van een hotel aan de A4 bij afslag 25 naar Steenbergen. De verwachting was dat eind 2018 met de bouw begonnen kon worden en in 2020 de eerste gasten hun intrek in het hotel zouden kunnen nemen.

Zorgvuldig doorlopen

Op de vraag hoe het met die verwachting vijf maanden later staat, antwoordt communicatiemedewerker Marina Fidder: “De voorbereidingen zijn op dit moment nog in volle gang. We zijn zorgvuldig met betrokkenen aan het onderzoeken en toetsen of de ontwikkeling volgens plan door kan gaan. Hiertoe maken we een grondige omgevingsanalyse, waarbij we letten op economische factoren, milieufactoren, en ander mogelijke effecten op de leef- werk- en woonomgeving. Dit proces willen we zorgvuldig doorlopen en het neemt nog zeker enkele maanden in beslag.”

Duo-raadslid Ad Theuns bevraagt het college door middel van Artikel 40 vragen over het hotel. Zo wil hij weten of de datum van eind 2018 nog haalbaar is. Als dat niet het geval is, vraagt D66 wat daarvan de oorzaak is en of het plan gevaar loopt.

Lokale horeca

De plannen voor het nieuwe hotel komen uit de koker van A4 Hotel BV van de ontwikkelaars André Lips, Ad van Beijsterveldt en Luud van Ginneken. De toekomstplannen voor het complex omvatten onder meer 120 hotelkamers, 20 short stay verblijven, vergader- en feestzalen, een dag- en een nachtrestaurant. Het hotel krijgt een modulaire opzet waardoor er naar wens uitgebreid kan worden. Er zijn 180 fulltime arbeidsplaatsen nodig om het hotel te runnen.

A4 Hotel BV zou zich overigens alleen met de ontwikkeling van het hotel bezig houden; voor de exploitatie werden nog gegadigden gezocht. Ook de lokale horeca zou daarbij betrokken worden.

Foto 1: Op deze plek komt in de toekomst mogelijk het A4 Hotel te staan.

Foto 2: Toenmalig wethouder Marijke Vos mocht in februari van dit jaar de plannen voor het hotel bekend maken. Naast haar de drie ontwikkelaars van Hotel A4 BV. 

Uit de Steenbergse Courant