Afbeelding
woensdag 18 juli 2018, 10:00

Jiu Jitsuka Piet Delhez nam afscheid bij Budovereniging VKO

STEENBERGEN – Wie Piet Delhez kent weet dat dit een sportman in hart en nieren is. De 82 jarige Steenbergenaar gaf naast onder meer sportlessen, trainde als judoka en jiu jitsuka bij wijlen Ad Knappers en behaalde daar op 67-jarige leeftijd nog zijn derde dan-graad jiujitsu. Afgelopen zondag 1 juli name Piet Delhez afscheid bij Budovereniging VKO. Ter gelegenheid van dit bijzondere afscheid week VKO uit naar de zaal van ’t Cromwiel. Hier werden de zomerexamens afgenomen, waarbij de ervaren Delhez waarderend toekeek.

Piet Delhez had al eerder aangegeven dat hij het vanaf zijn 82e verjaardag wat rustiger aan wilde gaan doen. Na ruim 55 jaar actief op de mat te hebben gestaan heeft de Steenbergenaar zijn club voor de laatste maal bijgestaan als vrijwilliger bij tal van activiteiten. Tot het laatst toe trainde hij minimaal één, vaak zelfs twee maal per week. De vaardigheden die hij opdeed werden door hem met veel plezier overgebracht op andere leden van de Budovereniging. Met zijn jarenlange EHBO en sportfysio ervaring diende hij hen tevens van advies.

Afscheid met oorkonde en 4e dan

Zondag werd officieel afscheid genomen van de nog steeds fitte sportman. Na het succesvol afleggen van de examens van de leden en het uitreiken van de bijpassende banden en diploma’s in de zaal van ’t Cromwiel, werd aan Piet Delhez een oorkonde en de verenigingsband 4e dan jiujitsu uitgereikt als waardering voor alle wijze lessen. Na het maken van een diepe buiging uit respect hiervoor werd de middag met een lekkere versnapering voor de jeugdleden afgesloten en kunnen zij trots aan de zomervakantie beginnen.

Uit de Steenbergse Courant