Afbeelding
zaterdag 21 juli 2018, 09:00

Nijmeegse gladiolen voor Harry en Suze

DINTELOORD/NIJMEGEN – Het is Harry Vlamings (72) en Suze Pietjouw (12) gelukt! De beide Dinteloorders kwamen, zagen en overwonnen de Vierdaagse van Nijmegen. Gisteren legden zij de laatste dertig kilometer naar de finish af en werden als kampioenen binnengehaald op de Via Gladiola.

Harry Vlamings liep net na de klok van twee uur ’s middags over de eindstreep en kijkt voor de negende keer terug op een geweldige ervaring. “Ik voel me fantastisch! Ik heb geen blaar gelopen. Maar nu ga ik naar huis waar ik met mijn vrouw mosselen ga eten bij Thuis!,” aldus de sportieve Dinteloorder na afloop. Dit alles deed hij natuurlijk niet voor hij het cijfertje 9 aan zijn medaille toe had gevoegd.

Veel indruk

Omdat het voor Suze Pietjouw de eerste keer was, kreeg zij een hele medaille en daar is zij maar wat trots op. Met het kinderteam #Vteam liep zij de vier dagen van Nijmegen. Een herinnering voor het leven maar wel eentje die de nodige moeite heeft gekost. Voor KijkopSteenbergen schreef zij iedere dag een verslagje, zo ook na de laatste dag:

“Het was gelukkig ook de laatste dag dat ik om 5 uur m’n bed uit moest, want pfffff dat was niet leuk! We liepen Nijmegen voor de derde dag achter elkaar langs dezelfde weg uit. Dat vond ik erg saai. Daarna liepen we door een stuk bos. Daar was het erg mooi. Daarna ging de route over een hele lange, kronkelige dijk. Het was er heel erg warm er leek geen einde aan te komen! Helaas gaat de route van de 30 km niet door Cuijk. Dat vond ik wel jammer want het schijnt daar altijd een heel groot feest te zijn. Dat werd het voor ons vanaf Malden. Iedereen klapte en riep vanaf de kant naar ons en ik kreeg natuurlijk ook gladiolen van mensen aan de kant. Ongeveer vijf kilometer voor de finish kwamen alle Vteam leden bij elkaar om samen de laatste kilometers te lopen. Wat veel indruk op me maakte was toen we langs het Radboud ziekenhuis liepen. In een lange rij onder een tent lagen daar allemaal zieke mensen in bedden lagen. Ook kinderen. Vlakbij de tribunes stonden mijn fans en kreeg ik heel veel gladiolen en cadeautjes en liep ik langs de marsleider die me nog een hand gaf. Toen kon ik eindelijk mijn kruisje op gaan halen!!”

Kleinzoon

Over de vraag of Suze de ervaring nog eens herhaalt, moet ze nog even nadenken: “Volgend jaar sowieso niet maar misschien ooit nog wel een keer.”

Harry Vlamings is daarentegen nog lang niet genezen van het Vierdaagse-virus. “Ik hoop stiekem dat ik over twee jaar samen met mijn kleinzoon mag lopen. Die wordt dan jaar 12 en ik zou het geweldig vinden. Maar dat wachten we nog maar even af want er komt voor hem ook wel heel wat bij kijken.”

DunCIdunC

Zoals ieder jaar verbond Vlamings aan zijn deelname een sponsorloop. Ditmaal voor de goede doelen de Zonnebloem, de Plusbus en de Stichting DunCIdunC die is opgericht ter nagedachtenis aan Duncan van der Goot. Deze Dinteloordse jongen overleed eind vorig jaar aan de gevolgen van een zeldzame soort kanker CIC genaamd. De stichting DinCIdunC  zamelt geld in ter donatie aan organisaties die onderzoek doen naar het voorkomen en genezen van deze vorm van kanker en naar doelen die onderzoek doen naar kinderkanker in het algemeen. Ook helpen ze ouders in het vinden van de weg in de wirwar van regelgeving en rechten.  Op deze manier stelt de stichting ouders in staat om alle aandacht en energie te geven aan hun kind.

Aan het eind van de Vierdaagse kreeg Vlamings een foto van de vader van Duncan met daarop de tekst ‘Harry Vlamings, bedankt voor je inzet’.  “Dat was voor mij de mooiste en meest emotionele beloning,” aldus de Dinteloorder.

Wat de Nijmeegse dit jaar heeft opgeleverd voor de doelen is nog niet bekend want er komen nog steeds donaties binnen. Wie alsnog een steentje bij wil dragen, kan dit doen via: Rotary Steenbergen NL51RABO0118835971

Namens de redactie van KijkopSteenbergen: Harry en Suze gefeliciteerd met jullie prachtige prestatie en bedankt voor de verslagen van de afgelopen dagen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant