dinsdag 31 juli 2018, 11:00

Overname Slijterij Veraart nu echt beklonken

STEENBERGEN – Na bijna 22 jaar nemen Wim en Ria Veraart deze week afscheid van hun welbekende slijterij en wijnhandel aan de Oostdam in Steenbergen. Zij dragen het stokje over aan de nieuwe eigenaren, Marlieke Krijger (21) en Remy Dekkers (22).

Hoewel ze er allemaal ruim een half jaar naar hebben toegeleefd, is het voor beide stellen toch even een vreemde gewaarwording nu de overdracht echt zover is.

Voor Wim en Ria omdat zij nu echt naar hartenlust van hun vrije tijd kunnen gaan genieten. Voor Marlieke en Remy omdat zij nu echt op eigen ondernemersbenen staan. 

Persoonlijke service

,,Wij vinden het in ieder geval heel prettig dat onze zaak wordt voortgezet door twee van zulke jonge, enthousiaste mensen,’’ aldus het echtpaar Veraart. Marlieke en Remy zijn op hun beurt erg blij met de ‘warme overdracht’ die zij kregen van hun voorgangers.

De naam slijterij en wijnhandel Veraart blijft bovendien gehandhaafd. ,,Die staat onder meer garant voor persoonlijke service, die niet stopt bij de deur. Ook dat willen we graag vasthouden. Wij zetten bijvoorbeeld met liefde en plezier het kratje bier in de auto van onze klanten.’’

Populaire drankjes

Marlieke en Remy werkten tot afgelopen week in de bediening bij restaurant het Spuihuis in Bergen op Zoom, waar ze veel kennis en ervaring opdeden die hen nu goed van pas komt, en waar ze in de toekomst ook nog wel eens zullen invallen. Omgekeerd zal Wim Veraart in drukke tijden nog wel eens bijspringen in de slijterij, zo is de verwachting.

Populaire drankjes

Vanuit hun horeca-achtergrond willen Marlieke en Remy zich, naast alle bestaande producten, graag gaan toeleggen op populaire drankjes, zoals cocktails en gin-tonics. ,,En we hopen, via social media, ook het jongere publiek aan te kunnen spreken.’’

In navolging van Wim en Ria blijven Marlieke en Remy, naast de winkel, de levering verzorgen dranken ten bate van feesten, partijen en horecagelegenheden. Ook aan de opgebouwde specialisatie in whisky’s verandert niets. 

Uit de Steenbergse Courant