dinsdag 7 augustus 2018, 14:00

Funride is na lang wachten klaar voor start

STEENBERGEN – Ze hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdag 11 augustus is het eindelijk zover. Dan openen Peter Vos, zijn vriendin Kelly Schuurbiers en zijn zoon Tycho hun eigen winkel in het hartje van de stad: Funride. Een speciaalzaak voor alle liefhebbers van mountainbiken en aanverwante fietssporten.

Het was de bedoeling om twee jaar geleden al open te gaan, zolang prijkt de naam Funride ook al op de ramen van het winkelpand aan de Kaaistraat 65. ,,Het ‘coming soon’ heb ik er op een gegeven moment maar afgehaald,’’ lacht Peter Vos, nu het fysiek weer helemaal goed met hem gaat. De afgelopen tijd kampte hij met verschillende lichamelijke ongemakken en zodoende liet de opening van Funride op zich wachten.

Veel ervaring

Peter is al sinds 1992 gek van mountainbiken en behoorde tot de pioniers van de sport, die momenteel in al z’n hoedanigheden mateloos populair is. Hij deed in de loop der jaren veel kennis en ervaring op, en leerde ook veel mensen kennen die hem bij de start van zijn eigen zaak van pas komen. ,,We hebben ook, deels noodgedwongen, ruim de tijd genomen om onszelf goed voor te bereiden.’’
Zijn vriendin Kelly Schuurbiers raakte door Peter ook helemaal verliefd op het mountainbiken en hetzelfde gold eerder al voor Peter’s zoon Tycho, die de werkplaats van Funride gaat bestieren. Kelly wordt het gezicht van de winkel, waar Peter ook zoveel mogelijk te vinden zal zijn, naast zijn reguliere werk als onderhoudstechnicus. ,,Dat doe ik als ZZP’er,’’ legt de Steenbergenaar uit.

Droom in vervulling

Hij hoopt zich mettertijd ook volledig toe te kunnen leggen op Funride. Voor Peter komt een langgekoesterde droom uit. ,,Dit wil ik al zolang ik zelf met mountainbiken bezig ben.’’ En ook voor Kelly gaat een grote wens in vervulling. ,,Ik wilde heel graag iets voor mezelf beginnen. Eén en één was twee.’’
Zowel voor recreatieve als wedstrijdsporters heeft Funride alles in huis. Buiten het normale mountainbiken (cross country) richt Funride zich ook op het enduro en downhill-segment. In dat laatste ligt de grootste passie van de ondernemers.

Dirt Jumpers

Ook BMX’ers en beoefenaars van soortgelijke wielersporten zijn bij Funride aan het juiste adres. ,,Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor een ‘instapmodel’, voor iedereen die ’s zondags lekker een rondje in het bos wil rijden,’’ aldus Peter en Kelly, die nauwe contacten onderhouden met de WielerExperience in Roosendaal, waar onder meer op de ‘pumptrack’ wordt gereden. Simpel gezegd: een snel en kort parcours, met kombochten en bulten. ,,Pumptracks zijn geschikt voor jong en oud. Je kunt er op rijden met BMX, Dirt Jumpers, maar ook met stuntstepjes, skates en skateboards.’’ Ook de specifieke Dirt Jumpers zijn verkrijgbaar bij Funride.

Merken

Naast fietsen, verkoopt Funride ook alle benodigde accessoires, kleding, brillen, helmen en andere beschermingsproducten. Wat kleding betreft zijn Fox en ION de voornaamste merken. Als het om de fietsen gaat, zijn dat Kona, NS Bikes en Yeti Cycles, waarvan Funride zelfs de exclusieve dealer is in de Benelux.
Vanaf zaterdag 11 augustus heten Peter, Kelly en Tycho iedereen van harte welkom bij Funride.
Voor nadere informatie: www.funride.nl en/of de Facebookpagina van Funride.

Foto: Voor Peter Vos en Kelly Schuurbiers gaat met de opening van Funride een langgekoesterde wens in vervulling.
Foto John Nijssen©Steenbergse Courant
Door: John Nijssen

Uit de Steenbergse Courant