Afbeelding
zondag 7 oktober 2018, 08:45

Kinderboekenweek in Steenbergse bieb geopend met Jos de Biebvos

STEENBERGEN – Er wordt vaker in de Steenbergse bibliotheek voorgelezen aan belangstellende kinderen, maar woensdagmiddag stond het voorlezen in het teken van de Kinderboekenweek. Omdat de aandacht deze middag tevens uitging naar Jos de Biebvos had Myrjam Heijboer dit keer gekozen voor een kinderboek van Julia Rawlison met tekeningen van Tiphanie Beeke.

“Een hartstikke leuk verhaal dat gaat over ‘Vosje in de Herfst’. Dat past deze middag helemaal in ons thema rond Jos de Biebvos en het begin van de herfst”, zo verduidelijkt de biebjuf haar keuze. De kleintjes waren vol aandacht en na het voorlezen konden ze ook nog aan de slag met papier, karton, schaar en lijm. Het resultaat mocht er wezen en het knutselwerk leverde een hele serie Jos-de-Biebvosjes op.
Morgenochtend, zaterdagochtend wordt er in de bieb opnieuw geknutseld. Daarbij komen vrijwilligers van MWJ De Klup assistentie verlenen. Tussen 10:00 en 11:30 gaan zijn aan de slag met kinderen die in het kader van eveneens de kinderboekenweek naar hartenlust kunnen knutselen.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant