zondag 7 oktober 2018, 12:30

Steenbergse haven ontvangt schepen van de Bietentocht

STEENBERGEN – In vroegere jaren was de Steenbergse haven ten tijde van de suikerbietencampagne de losplaats voor de aken die hun vracht bij de CSM suikerfabriek afleverden. Op 21 oktober ontvangt havenmeester Dirk-Jan van Weezel de schepen die deelnemen aan de jaarlijkse Bietentocht die Stichting De Zeeuwse Beurtvaart organiseert.

Volgens voorzitter Han van Veen is het welkom in de vernieuwde haven vorig jaar tijdens de tocht in het jaar van de Suikerbiet goed bevallen. “De finish van onze bietentocht is dit jaar weer in Steenbergen. We zijn een aantal jaren weggeweest, omdat er toen weinig bereidheid was bij de vaste ligplaatshouders om de haven vrij te maken voor de ontvangst van onze schepen. Nu de haven is vernieuwd en met instemming van de havenmeester en medewerking van gemeente Steenbergen zijn we weer welkom. Dat is heel plezierig. Het past ook helemaal bij Steenbergen als Waterpoort”.
De verwachting is dat er zo’n dertig schepen aan de tocht deel zullen nemen. Het belooft opnieuw op zondag 21 oktober een sfeervol havenzicht te worden.

Uit de Steenbergse Courant