maandag 5 november 2018, 11:00

Strienestad krijgt op 11-11 een ‘Reis deur de tijd Sjoow’

STEENBERGEN – Naar goed gebruik wordt de elfde van de elfde in Strienestad op de dag zelf gevierd, wat betekent dat alle Bietboeren en Meerminnen op zondag 11 november weer van harte welkom zijn bij café-zaal De Joosse. Daar zullen ze met elkaar de start van het nieuwe carnavalsseizoen vieren. De verwachting bij Stichting Karnaval Steenbergen (SKS) is dat carnavalsliefhebbers na negen maanden wachten ongetwijfeld staan te popelen om erachter te komen wat het nieuwe carnavalsmotto wordt in ’t Gèèfste plekske aon de Vliet.

De 11-11-viering start om 16:11 uur. Dan zullen in zaal De Joosse aan de Kaaistraat de verschillende dweilbandjes de feestgangers vast en zeker snel in de juiste stemming brengen. De SKS organiseert deze middag een “reis deur de tijd sjoow” waarin de spanning op een leutige manier wordt opgevoerd naar het grote moment van de avond: het onthullen van het nieuwe motto. Overigens gaan de zaaldeuren die middag al om 15:30 uur open.

Teams kunnen zich opgeven

Aan de “reis deur de tijd sjoow” kunnen maximaal acht teams deelnemen van minimaal drie en maximaal 111 teamleden. De teams kunnen zich opgeven via het mailadres: reisdeurdetijdsjoow@strienestad.nl. Voor de belangstellenden die deel willen nemen geldt: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt en vol is vol’. Tijdig aanmelden is dus geboden.

Leuteed

Na afloop van de Sjoow zullen de Bietboeren en Meerminnen samen met de overige leden van het gevolg en onder aanvoering van Jan Oorlog, de leuteed afleggen bij het beeldje van de Bietboer en de Meermin aan het Strieniusplein.
Hier wordt ook het nieuwe motto gepresenteerd. Aansluitend begint de verkoop van het bijbehorende insigne en worden de feestelijkheden weer voortgezet bij De Joosse.

Interne ‘Voorproeverij’

In aanloop naar 11-11 heeft de SKS vrijdagavond 26 oktober de interne ‘Voorproeverij’ gevierd, waarbij richting de medewerkers enkele tipjes van de sluiers zijn opgelicht m.b.t. het nieuwe motto. (Zie ook foto). Zij mochten als eersten de zogeheten ‘konvekaosie’, de officiële uitnodiging voor 11-11, in ontvangst nemen. De uitnodiging voor 11-11 wordt vervolgens ook op diverse manieren verspreid onder het publiek.

Voor nadere informatie kan iedereen terecht op: www.strienestad.nl, verder ook op de facebookpagina van de Stichting Karnaval Steenbergen en uiteraard op de Strienestad app.

Uit de Steenbergse Courant