woensdag 21 november 2018, 16:30

Hof van Nassau: Het restaurant is dé ontmoetingsplek

STEENBERGEN – Het restaurant in Hof van Nassau krijgt een belangrijke rol. Het wordt dé ontmoetingsplek voor bewoners en hun bezoekers. “Een warme, gezellige plek waar een bewoner een gezellig kopje koffie met lekkernij nuttigt met zijn of haar bezoekers. Maar ook een gelegenheid om er heerlijk te gaan dineren. In de watten gelegd door ons horecateam en de gastvrouwen. Onze menukaart wordt gevarieerd, met streekgerechten ook, en de kwaliteit van de maaltijden restaurant-waardig”, belooft chef-kok Jac Schetters. In Steenbergen staat hij met de koks Viola Vermunt en Bart van Huffel garant voor heerlijke maaltijden: ontbijt, lunch en diner.

In de visie bij de realisatie van Hof van Nassau krijgen woningen, binnentuin en restaurant grote aandacht. Dat is niet voor niets, het idee in de visie is dat de bewoners moeten kunnen wonen zoals ze dat thuis deden. En dat ze worden gestimuleerd om te bewegen en er op uit te gaan. Naast de binnentuin en de winkel wordt het restaurant een ware ontmoetingsplaats.

Het verschil maken

“We hebben hier een bijzondere accommodatie, dat zal straks iedereen ervaren. Er wordt veel aandacht besteed aan sfeer, service, gezelligheid, aandacht en geborgenheid. Maar mijn overtuiging is dat de mensen die hier werken het verschil moeten maken. Dat betekent dat we steeds moeten zorgen voor een hartelijke ontvangst. Onze gastvrouwen en medewerkers gaan ervoor zorgen dat ze de bewoners leren kennen en weten wat hun voorkeuren en achtergronden zijn. We gaan zorgen dat een bezoek echt aantrekkelijk wordt. Dat doen we hier in het restaurant, maar ook buiten in de binnentuin”.

Foodtruck

De chef-kok en zijn team denken daarbij aan leuke activiteiten bij speciale gelegenheden. “Een foodtruck, een oliebollenkraam, de speciale baristabar met heerlijke koffie, een ijskraam in de zomer, maar ook lokale leveranciers die hier met hun producten staan tijdens proeverijen. We hebben volop ideeën”.

Chique

Het restaurant biedt plaats aan 70 gasten, daarnaast is er een groot terras met uitzicht over de jachthaven. Alle bewoners zijn welkom, maar ook hun familie, vrienden, bekenden en mantelzorgers. Bij feestdagen komen er speciale diners, zoals straks in de week voor kerst. Bewoners en hun aanhang kunnen hiervoor reserveren. “Ons restaurant krijgt een wat chique karakter. Hier gast zijn moet wat bijzonders bieden”.

Kwaliteit

En vanzelfsprekend wordt er grote aandacht besteed aan de maaltijden. “Ons dagmenu is in principe gelijk aan dat wat in de huiskamers van de woningen wordt gekookt. Om de kwaliteit daar te garanderen hebben alle medewerkers een training gevolgd bij de Hotelschool Bergen op Zoom. En wij zullen in goede samenwerking met de zorg voor ondersteuning zorgen. We gebruiken zoveel mogelijk producten uit de streek en letten er goed op dat er voldoende eiwit verrijkte producten bij zijn die de spieren van onze bewoners goed in conditie houden. Daardoor gaan ze meer bewegen en dat betekent minder medicijngebruik”.

Gastvrij met een lach

Onze bewoners eten – als dat voor hen mogelijk is – minimaal één maar liefst tweemaal in het restaurant. Hier wordt het diner prachtig opgediend en worden de bewoners verwend, gastvrij met een lach. Ze zijn dan echt uit. De menukaart biedt variatie en wordt aangepast aan de seizoenen. We werken volgens tien ‘V’s’. Om er een aantal te noemen: variatie, value for money, vers, verantwoord, veilig, vakmanschap en verrassend. Onze medewerkers vertellen ook het verhaal achter het product. Kortom: uit eten gaan in ons restaurant wordt keer op keer een ware beleving”.

Door: Peter Vermeulen

--------------------------------------------------------

Dit artikel maakt onderdeel uit van de special ‘Hof van Nassau’ uit de Steenbergse Courant editie van vrijdag 16 november. Deze special is mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties:

TanteLouise: Op een waardige manier oud worden, of u nu thuis woont of in één van de zorg- of verpleegcentra: tanteLouise biedt de beste zorg, waar thuis ook is. Meer informatie: tantelouise.nl.

Gemeente Steenbergen: Gemeente Steenbergen is erop gericht om alle taken uit te voeren die in direct belang zijn voor de inwoners van de gemeente Steenbergen. Meer informatie: gemeente-steenbergen.nl.  

Leys: Leys is dé specialist als u het heeft over gereedschappen, hang- en sluitwerk, PBM en ijzerwaren. Meer informatie: leys.nl.

Bouwgroep De Nijs-Soffers: Bouwgroep de Nijs – Soffers is een breed georiënteerde allround ontwikkelende aannemer. Meer informatie: bouwgroepdenijssoffers.nl.

Albert Heijn Achterberg Steenbergen: Albert Heijn Achterberg combineert het sterke merk Albert Heijn met het persoonlijke en betrokken ondernemerschap van familie Achterberg. Meer informatie: albertheijnachterberg.nl.

Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom & Roosendaal: Bravis Ziekenhuis beschikt over een deskundig en enthousiast team van medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers die voor u klaar staan. Meer informatie: bravisziekenhuis.nl.

Consyst: Consyst adviseert, realiseert en beheert geïntegreerde communicatiesystemen voor de oproepafhandeling van zorgoproepen, calamiteiten, welzijn en persoonlijke veiligheid. Meer informatie: consyst.nl.

Scalda College: Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie en verzorgt toegankelijk en veelzijdig onderwijs. Meer informatie: scalda.nl.

Happy Nurse: HappyNurse biedt hoog gekwalificeerd verpleegkundig personeel, zowel bij u thuis als bij zorginstellingen in heel Nederland. Meer informatie: happynurse.nl.

De Keerzijde: De Keerzijde is het trainingsbureau voor zorginstellingen. Meer informatie: dekeerzijde.com.

Sweegers en De Bruijn: Sweegers en de Bruijn adviseert een scala aan bedrijven, overheden en bouwpartners op het gebied van comfort, functionaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Meer informatie: swebru.nl.

DWT Groep: DWT Groep verzorgd op het gebied van totaalinstallaties alle technieken in en om uw gebouw. Meer informatie: dwtgroep.nl.

Tieleman Keukens Middelharnis: Tieleman Keukens is een keukenspecialist die keukens levert en monteert door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Meer informatie: tielemankeukens.nl

Detron: Detron is dé ICT-dienstverlener die (hybride) clouddiensten, werkplekmanagement, lifecycle services, IT-security services en (unified) communications-oplossingen levert. Meer informatie: detron.nl.

Mart Brusselaars Steenbergen: Mart Brusselaars Zonwering is uw partner voor zonweringen en rolluiken in de regio Steenbergen, West-Brabant en Zeeland! Meer informatie: martbrusselaarszonwering.nl.

Ligne Netwerk Notarissen Steenbergen: Ligne Netwerk Notarissen staat altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven juridisch goed te regelen. Meer informatie: netwerknotarissen.nl.

SDW Zorg: SDW Zorg wil dat mensen met een verstandelijke beperking leven zoals zij dat willen. Meer informatie: sdw.nl.

Van Egeraat Verhuizingen Bergen op Zoom: UTS Van Egeraat Verhuizingen is een professioneel verhuisbedrijf met een brede dienstverlening, dé verhuisspecialist van West-Brabant. Meer informatie: egeraat.nl.

Brain Trainer Plus: Brain Trainer Plus stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie. Meer informatie: braintrainerplus.com.

Bedrijfsartsen5 ZuidWest: BedrijfsArtsen5 ZuidWest richt zich op ondersteuning van werkgevers bij de uitvoering van arbo- en verzuimbeleid. Meer informatie: ba5-zuidwest.nl.

De Bont Elektro- en beveiligingstechniek: De Bont is een totaalaanbieder van elektro- en beveiligingstechniek, die bekend staat om zijn scherpe prijzen in de aannemerij. Meer informatie: debontelektrotechniek.nl.

Culinair Kommers: Culinair Kommers bereidt ambachtelijke en verse maaltijden, zo vers en smaakvol als thuis. Meer informatie: culinairkommers.nl.

Lekz: Lekz is een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in bemiddeling in de zorg tussen werkgevers en werkzoekenden. Meer informatie: lekz.nl.

Het Koestermoment Uitvaartzorg Steenbergen: Het Koestermoment vertaald uitvaartwensen tot een persoonlijk afscheid waar iedereen aan mag bijdragen. Meer informatie: hetkoestermoment.nl.

Kats Bewaking Bergen op Zoom: Kats Bewaking levert beveiligingsdiensten, zoals alarmopvolging, surveillance, continue bewaking en andere soorten beveiliging. Meer informatie: kats.nl.

Guido Smout Schilderwerken Nieuw-Vossemeer: Guido Smout Schilderwerken  staat voor vakmanschap, kwaliteit en service. Meer informatie: gsmout.nl.

Huijgens Verhuurbedrijf Halsteren: Huijgens Verhuurbedrijf is een verhuurbedrijf met een compleet assortiment verhuurmaterialen en is daarnaast ook inzetbaar voor de gehele facilitaire levering van uw event. Meer informatie: huijgens.net.

Sardonus Promoties: Sardonos Promoties is een begrip als het gaat om de complete verzorging en organisatie van feesten en evenementen.

Uit de Steenbergse Courant