zondag 16 december 2018, 14:30

Benefietdiner in kerk van De Heen voor Prinses Máxima centrum

DE HEEN – Kinderchirurg Kees van de Ven uit Steenbergen is met echtgenote Jacqueline en met Jos Cuelenaere en Shirley van Overveld initiatiefnemer voor een benefietdiner in de kerk van De Heen. Dat wordt op 30 januari gehouden. Tijdens het diner vindt tevens een veiling plaats. Deelname aan het diner kost 60 euro per couvert. Inschrijven hiervoor kan via maximadinerGdK@gmail.com.

De initiatiefnemers hebben Mark van Loon, eigenaar en chef-kok van In de Oude Stempel en brasserie Puur bereid gevonden om – geholpen door leden van zijn kookclubs – het diner te verzorgen. Om de opbrengst voor het goede doel zo groot mogelijk te maken wordt in de buurt gezocht naar leveranciers van de ingrediënten voor het diner die belangeloos hieraan hun medewerking willen verlenen. Inmiddels hebben de organisatoren ook het kamerkoor Sasso Montanari bereid gevonden om tijdens het diner een aantal liederen ten gehore te brengen.

De achtergrond

Kinderchirurg Kees van de Ven woont dan wel in Steenbergen, maar hij werkt in het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Hij zag mogelijkheden om via het diner extra opbrengst te genereren voor Kika, het fonds dat het onderzoek naar kinderkanker financieel ondersteunt.

Van de Ven is overigens ook een van de fietsers die deelneemt aan de Giro di Kika 2019. Deze tour, waaraan naast de Steenbergenaar een 80-tal fietsers deelnemen, is eveneens bedoeld om geld te genereren voor het fonds. Verdeeld over 20 teams fietsen de deelnemers in zes dagen tijd 900 kilometer en 14.000 hoogtemeters. Het Prinses Máxima-team is er daar een van.

Financiële ondersteuning nodig

In het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie worden alle kinderen met kanker behandeld. Het centrum werkt samen met ziekenhuizen in de buurt van de woonplaats van de betreffende kinderen, de zogeheten ‘shared care centra’. Door de centralisatie van de medische zorg wordt de kwaliteit ervan danig verbeterd. De kans op overleving is thans 75 procent, de doelstelling is om dat naar 100 procent te brengen. Hiervoor is veel geld nodig, dat deels bijeengebracht wordt door tal van activiteiten.

Veilingstukken zijn zeer welkom

Het benefiet diner in de kerk van de Heen is er een van. De organisatoren hopen op grote aanmelding. Ze hopen ook dat inwoners van de gemeente Steenbergen wat interessante items willen inbrengen voor de veiling die tijdens het diner wordt gehouden en die voor extra opbrengst moet gaan zorgen.

Uit de Steenbergse Courant