Afbeelding
vrijdag 15 februari 2019, 17:00

Prins Peer I doorstaat ‘vuurproef’ tijdens Jan Kellerbal

NIEUW-VOSSEMEER – Voorzitter Giscard van Tilburg van carnavalsvereniging ’t Vosse-ol kijkt met veel plezier terug op het Jan Kellerbal dat afgelopen zaterdagavond in café D’n Slok op de Hoogte werd gehouden. “Een prima opkomst, veel plezier en onze nieuwe Prins heeft zijn vuurproef overleefd”, zo concludeert de voorzitter dik tevreden.

“De avond kwam rustig op gang en in het wat latere uur was het gezellig druk. Ik schat zeker zo’n 130 bezoekers”, vertelt Giscard van Tilburg desgevraagd en ook wat opgelucht dat Prins Peer de vuurproef van die avond heeft overleefd. “Onze prins werd getest op algemene parate kennis, moest vervolgens een aantal carnavaleske vragen beantwoorden en werd tevens onderworpen aan een ‘intelligentietest’. Eendachtig ons motto ‘Speul d’ut spelleke meej?’ moest zijne hoogheid daarbij het spel ‘Vier op een rij’ spelen in een finale tegen Jürgen Clarijs, een van de gegadigden voor de functie van Prins. De andere tegenkandidaat – Koert de Klerck – was in de eerste ronde reeds afgevallen. Gelukkig doorstond onze nieuwe Prins Peer I de testen”.Na ut spelleke te hebben meegespeeld zette Prins Peer I alle leden van carnavalsvereniging ’t Vosse-ol in het zonnetje en vervolgens was het de beurt aan Jan Keller die alle bezoekers nog eens duidelijk de Elf gebooje voorhield. Hofkapel De Vossebloazers en dj Bryan van den Berge zorgden ervoor dat de stemming er goed in bleef.

Zondagmiddag: Kindermiddag

Deze zondagmiddag – 17 februari – wordt tijdens de kindermiddag in gemeenschapshuis De Vossenburcht de kindermiddag gehouden van het Vosse-olse carnaval. De middag start officieel om 14:11 uur en zal tot circa 17:00 uur duren. Tijdens de kindermiddag wordt het nieuwe jeugdgevolg van Vosse-ol gepresenteerd. De leden van de hofhouding maken dan bekend welke Nieuw-Vossemeerse jongeren dit jaar het jeugdgevolg vormen.
Deze zaterdag 16 februari start de insigneverkoop, waarvoor de carnavalsvereniging langs de deuren gaat. En bij de SPAR wordt een Zeeuwse Bollussenactie gehouden. Van de verkoopopbrengst komt een gedeelte in de verenigingskas van ’t Vosse-ol.

Foto’s: Niek Perdaems © 2019

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant