Afbeelding
maandag 4 maart 2019, 11:00

Negen jubilarissen bij zangvereniging Tavenu gehuldigd

DINTELOORD - Donderdagavond 21 februari hield Gemengde Zangvereniging TAVENU haar jaarlijkse ledenvergadering in de zaal van Restaurant Thuis! Het koor staat sinds 2004 onder de deskundige en inspirerende leiding van Meike Warmoeskerken uit Bergen op Zoom en kan terugkijken op een bijzonder actief verenigingsjaar.

Hoogtepunten in 2018 waren ongetwijfeld de drie-daagse koorreis naar de Duitse stad Trier en een indrukwekkend Herdenkingsconcert op 11 november in Wouw, naar aanleiding van het 100-jarig einde van de Eerste Wereldoorlog. Ook dit jaar staat weer veel op het programma, waaronder een informeel zomerconcert op donderdag 4 juli in Dinteloord en deelname op 14 september aan het korenfestival “Korenlint” in Haarlem.

Er wordt zelfs al vooruit gekeken naar 2020. In samenwerking met de Oranjevereniging en de werkgroep “75 jaar bevrijding” van de gemeente Steenbergen staat op 4 mei 2020 een groot Herdenkingsconcert op het programma dat plaatsvindt in Dinteloord.

In datzelfde jaar hoopt Tavenu haar 90-jarig jubileum te vieren. De voorbereidingen voor een aantal feestelijke activiteiten zijn inmiddels in volle gang.

Jubilarissen

Donderdagavond werden door voorzitter Joke van de Merbel negen jubilarissen in het zonnetje gezet. Nel Oostdijk spande de kroon, want zij is maar liefst 60 jaar lid. Gevolgd door Greet Roos en Loek Oostrum, die resp. hun 50- en 25-jarig lidmaatschap vierden. Voor hen waren er lovende woorden, bloemen, wijn en cadeaubonnen. Zes leden zijn het koor 12 ½ jaar geleden komen versterken. Ineke Quirijns, Tineke Gerritsen, Anneke Kleppe, Piet Kleppe, Henk van Krieken en Machiel van Wouwe ontvingen onder applaus de bijbehorende oorkonde.

“Zoveel trouwe leden zegt veel over de goede sfeer en de saamhorigheid binnen de vereniging en daar mogen we terecht trots op zijn”, aldus de voorzitter.

TAVENU repeteert iedere donderdagavond van 20:15 tot 22:15 uur in de zaal van Restaurant Thuis! Nieuwe leden zijn daar van harte welkom.

Op de foto van links naar rechts: Loek Oostrum, Piet Kleppe, Ineke Quirijns, Machiel van Wouwe, Henk van Krieken, Greet Roos, Anneke Kleppe, Tineke Gerritsen en Nel Oostdijk.

Uit de Steenbergse Courant