Afbeelding
zondag 10 maart 2019, 15:00

Speul d’ut Spelleke meej? In ’t Vosse-ol

Het wordt bijna eentonig, maar ook in ’t Vosse-ol heerst daags na carnaval euforie over de afgelopen dagen. “Als vereniging, als dorp en als bezoekers kunnen en mogen we terugkijken op een supercarnaval,” evalueert Giscard van Tilburg, voorzitter van de organiserende stichting.

De leut werd dit jaar voor het eerst gevierd onder heerschappij van Prins Peer en dat was volgens Van Tilburg een groot succes. “Ook voor hem was alles nieuw en spannend maar het was voor beide partijen een succesvolle samenwerking. We gaan met honderd procent vertrouwen de toekomst in voor minstens nog tien jaar.”

Aangenaam verrast

De leut in Vosmeer begon met de intocht en spelletjes op het Zevensprongplein voor zorgentrum  De Vossemeren. Nadat Merijntje was aangekleed en de sleutel overgedragen gingen de Vossen en Vossinnekes een lekker stukje dweilen. Zaterdagavond werden de Vosse-ollers aangenaam verrast met een bezoek van de collega’s van het Pompedurp die met de Pompeleedies on Tour waren. Ook de kindermiddag op zondag met de grote improvisatieshow was een succes. Op maandag was het ziekenbezoek. “Het is mooi om te zien hoe de kinderen in het jeugdgevolg dan in aanraking komen met een kant van de carnaval die zij helemaal niet kennen,” aldus Van Tilburg wiens dochter dit jaar in het kostuum van het Prinsesje zat.

Interactie omarmd

Het succes van de optocht was in Vosmeer niet anders dan in de andere kernen van Steenbergen.  Met 32 uitgedeelde nummers had Vosmeer het meest aantal deelnemers van alle kernen met een optocht. “Vooral de mix van enkelingen, groepen, duwkarren en praalwagens is bijzonder alsook de interactie met het publiek die door velen wordt omarmd.” De avond werd afgesloten met het uitkleden van Merijntje en het verbranden van de Heks van de Rietkreek.

Tekst: Dasja Abresch

Uit de Steenbergse Courant