Afbeelding
dinsdag 19 maart 2019, 20:27

Bewoners Wijngaarden Bolwerk reageren positief op herinrichtingsplan

STEENBERGEN – Deze avond – dinsdagavond 19 maart – hield gemeente Steenbergen een inloopavond waarop bewoners werden geïnformeerd over het inrichtingsplan voor het Wijngaarden Bolwerk en voor de straat Panneman in Noord-Oost. Er kwamen positieve reacties op de plannen.

Namens gemeente Steenbergen lichtte beleidsmedewerker Giel van den Boom de plannen toe. Voor het Wijngaarden Bolwerk betekent het een nieuwe inrichting voor het binnenterrein van de 55 woningen die het Bolwerk vormen. Vorig jaar kwamen bewoners reeds op verzoek van gemeente Steenbergen bijeen om hun wensen te ventileren. Daar is zo goed mogelijk naar geluisterd. De bewoners wilden meer parkeervoorzieningen, een vlakker binnenterrein met ruimte voor een grote tent waar buurtfeesten gehouden kunnen worden, speelvoorzieningen voor de kinderen en een Jeu de boulesbaan. Dit alles gaat er komen. Het binnenterrein wordt een leuke ontmoetingsplaats. Er wordt medio mei gestart met de herinrichting, waarvan de afronding eind juni verwacht wordt.

Het kan niet, kennen we niet meer”

Wethouder Wilma Baartmans is eveneens enthousiast: “We hebben goed geluisterd naar de wensen van de bewoners. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan volgens het principe ‘Het kan niet mag eigenlijk niet meer gebeuren’. Natuurlijk kijken we naar onze budgetten en naar wettelijke voorwaarden. Maar als onze inwoners wensen hebben die reëel zijn, dan gaan we echt proberen om deze te realiseren. En als het niet past binnen het budget, dan kijken we of er mogelijkheden zijn om dat te verruimen. Het is heel stimulerend als de mensen vervolgens enthousiast zijn. Daar word ik echt blij van”.

Meer groen, meer parkeermogelijkheden

Bij de herinrichting van Panneman is wel wat overredingskracht nodig geweest. Ook hier is zoveel mogelijk geluisterd naar de wensen van de bewoners, maar er is wel iets meer groen gekomen dan feitelijk werd gewenst. “Panneman is een versteende straat. De bewoners vonden dat prima. Maar groen is echt belangrijk om in een straat te hebben. Mensen zijn echt gelukkiger in een groene omgeving, zo tonen ook onderzoeken aan.  Daarnaast zorgt groen voor waterafvoer en voor verkoelende schaduw bij zonnige warmte”, aldus de wethouder. Bij de herinrichting is een combinatie gemaakt tussen groen en parkeervoorzieningen.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant - KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant