Afbeelding
zondag 7 april 2019, 10:30

Houtskooloven, kwaliteitsproducten en passie gaan het verschil maken bij De Keuning

STEENBERGEN – Op 10, 11 en 12 mei, het weekend van Moederdag opent Viënna de Koning haar bijzondere restaurant in De Keuning aan de Wouwsestraat. Na haar studie aan de Hogere Hotelschool BUAS in Breda en ervaring in Barcelona en Australië kan ze dan eindelijk haar grote droom verwezenlijken. Viënna blaakt van enthousiasme en straalt ware passie uit. “Hier droom ik al sinds mijn middelbare school van. In ons restaurant willen we een echt Wow-gevoel creëren. Daarnaast zullen we ervoor zorgen dat onze gasten zich helemaal op hun gemak voelen”, zo stelt ze.

Naast haar zullen haar ouders René en Patricia de schouders onder de uitbreiding van De Keuning zetten. “Wij staan echter wat op de achtergrond. Dit restaurant is echt Viënna’s ding”.

De 21 jarige onderneemster is bij de realisatie van haar droom niet over één nacht ijs gegaan. De Keuning vormde haar afstudeerproject aan de Hogere Hotelschool. “Daarbij heb ik goed onderzocht of er in deze gemeente nog ruimte is voor nog een restaurant. Met de bijzondere houtskooloven – die uit Slovenië komt – kunnen we bijzondere gerechten op tafel krijgen. Gecombineerd met de beste producten uit de regio krijgen onze bezoekers uitstekende en zeer smaakvolle kwaliteit op hun bord. De oven bestaat uit twee lagen: één voor het hard garen en een laag voor langzaam garen. In de oven maken we niet alleen vlees klaar, maar ook vis, groenten, broodjes, toetjes en bijvoorbeeld ook taarten”, vertelt Viënna enthousiast. “Het restaurant wordt echt een aanvulling op de reeds bestaande eetgelegenheden in de gemeente Steenbergen”.

Ouderwets bruin met een moderne twist

Haar moeder Patricia wijst erop dat de sfeer die ze hebben gecreëerd – ouderwets bruin met een moderne twist – zeker gehandhaafd blijft. “In de inmiddels ruim drie jaar dat we hier zijn gevestigd merkten we dat onze bezoekers deze sfeer op prijs stellen. De Keuning blijft dus zeker De Keuning. Mét speciaal bieren, mét de feestjes en de activiteiten die men van ons gewend is”.

Smulfeest

Het nieuwe bij de Keuning wordt dus het restaurant. “We gaan werken met een vaste kaart aangevuld met seizoenproducten. Daarnaast wil ik voor gasten met bijvoorbeeld een gluten allergie ook speciale gerechten maken. Daarbij wil ik ook echt iets voor hen betekenen. Zorgen dat ook zij heerlijk zullen eten. En ik weet waarover ik praat, want ik lijdt ook aan deze allergie”. Viënna de Koning raakt niet uitgepraat over haar ideeën. Ze vertelt hoe ze over de lunch denkt die het restaurant gaat serveren. “Natuurlijk kan een bezoeker het reguliere twaalf uurtje krijgen, met ei, soep en brood. Alleen zullen we ook een bijzondere lunch bieden, met diverse kleinere gerechtjes. Ook dat gaat een echt smulfeest worden. Ik nodig iedereen uit om ons straks een bezoek te brengen. Laat alles eens lekker op je af komen, je zult overtuigd raken van het bijzondere van De Keuning”.

De Keuning opent op 10 mei met het diner en vanaf 11 en 12 mei wordt lunch en diner geserveerd.

Uit de Steenbergse Courant