Afbeelding
zaterdag 27 april 2019, 20:30

Hoezo kou ? - Steenbergen viert Oranjefeest met een warm hart

Steenbergen. Weinig vlaggen, dat wel. Maar de kou had geen invloed op de warme harten van de Steenbergenaren voor de Koningsdag. En het werd gezellig druk mee door de verschillende competities tijdens de spellen. En we zijn nu eenmaal een gezellig volkje.

En gezellig werd het tijdens de vrijmarkt die een uurtje later op gang kwam vanwege de regen tussen 08.00 en 09.00 uur. De jaarlijkse vrijmarkt is natuurlijk ook een ontmoetings-markt rond de Aubade.

De Aubade had dit jaar een extra feestelijk tintje of eigenlijk een feestelijk Lintje. Maar liefst 13 burgers uit de gemeente Steenbergen kregen van de burgemeester, namens de Koning, een lintje opgespeld als waardering voor hun inzet voor de samenleving. 10 meer dan in 2018. 

Inzet was er ook van veel kinderen die met versierde fietsen langs de Aubade fietsten en ook Harmonie Wilhelmus zorgde voor een vrolijke noot en voor de begeleiding bij het zingen van het Wilhelmus door jong en oud.

Van alles was er te doen in het centrum voor dezelfde jong en oud. Er was op de markt een grote tent geplaatst met gezellige spellen. In de Gumaruskerk was gelegenheid voor koffie en oranjekoek en werd aandacht gegeven aan dit fraaie bouwwerk.

Tekst: Jan Koopman;  © Foto’s: Jan Koopman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant