Afbeelding
zondag 19 mei 2019, 21:04

Miss Marit, de nieuwe miss Kleine Tour Steenbergen

STEENBERGEN – De verkiezing van de nieuwe miss Kleine Tour staat jaarlijks bol van tradities. De teams vechten met elkaar om de hoogste eer. De kandidaat missen stellen zich aan de rennertjes voor en na afloop van de spelletjesmiddag wordt de nieuwe miss bekend gemaakt.

Zonder nat pak kom je er niet vanaf

De weergoden lieten het zondagmorgen flink afweten, maar gelukkig hoefde de organisatie niet uit te wijken naar het Cromwiel. Zo rond het middaguur stopte de regen en brak er zowaar een klein zonnetje door. Het evenement kon buiten doorgaan. Op het sportpark waren verschillende spelkussens opgesteld. Hindernisbanen, levend sjoelen, spons gooien. Geen enkele deelnemer hield het droog. Het was een kabaal van jewelste. Aanmoedigingen van teamgenoten, gillende meiden die van een glijbaan naar beneden stortten, en niet te vergeten teamleiders die de renners tips toeschreeuwden. Tussen al dat geweld liepen de kandidaat missen. Gezellig samen babbelend, braaf poserend voor een foto, maar toch ook wel nerveus. Tijdens de pauze stelden ze zichzelf voor aan de renners. Die brachten hun stem uit en daarna was het afwachten.

Je staat de hele week in de belangstelling

Miss Meike nam zondagmiddag afscheid. Zij kon de kandidaat missen de nodige tips geven. Maar er was nog een persoon aanwezig die de nodige ervaring heeft als miss Kleine Tour. Corry Huijsmans, de allereerste miss Kleine Tour was voor dit bijzondere jubileumjaar uitgenodigd. Ze weet nog goed hoe zij werd uitgekozen. “Rini, een vriend van me hoorde dat er in Roosendaal een Kleine tour georganiseerd was. Hij was daar zo enthousiast over dat hij dat ook wilde. Hij heeft het voor elkaar gekregen, samen met meneer Spin. Hij vroeg mij of ik geen ronde miss wilde zijn. Ik vond het wel een leuk idee en zo werd ik de eerste miss Kleine Tour” herinnert Corry zich. “Maar het jaar daarop werd ik weer door hem gevraagd. Ik had de eerste keer genoten. Alle aandacht die je krijgt, en mooie kleren aan. Ik zei meteen ja” Daarmee is Corry de enige die twee keer miss Kleine Tour Steenbergen is geweest. Een titel waar ze veel mooie herinneringen bewaart.

Even een warme trui aan en weer het veld op

Direct na afloop van het laatste spel deed Wim Roovers, voorzitter van Kleine tour Steenbergen, een oproep aan alle vrijwilligers. “De laatste tien seconden zijn ingegaan. Willen jullie allemaal helpen opruimen? Er ligt namelijk nogal wat” riep hij door de speakers. Binnen 5 minuten was het veld nagenoeg leeg, waren de uitslagen doorgegeven en werden de teams terugverwacht op het terrein. Toen dan eindelijk de prijsuitreiking kon beginnen mochten alle missen naar voren komen. Miss Corry en miss Meike werden in de bloemen gezet en toen kwam hét moment van de middag. De kandidaat missen stonden wat nerveus te kijken en Wim Roovers voerde de spanning nog een klein beetje op. “Miss Kleine Tour 2019, onze miss in dit bijzondere jubileumjaar wordt” Een pauze volgde. “Miss Marit!” Marit reageerde oprecht verbaasd. Met een hand voor haar mond nam ze de sjerp van Meike in ontvangst. Natuurlijk waren er ook voor haar bloemen, maar die mochten meteen weer terug in de emmer. Ze kon direct aan de slag met het uitreiken van de prijzen aan de winnende teams. Team van Gils Autoschade mochten de prijs bij de jongensteams in ontvangst nemen. Miss Marit maakte een uitstekende eerste indruk. Alsof ze niet anders gewend was gaf ze alle winnaars een hand, hing ze de medaille om en kregen de jongens drie zoenen. Voor een paar jochies was dat toch wel spannend, drie zoenen van zo’n leuke miss, dat maak je niet vaak mee. Na de foto en het applaus was het de beurt aan de meiden. Team Puur was het sterkst van allemaal. Ook nu was het miss Marit die haar taak prima uitvoerde. Na de huldiging vertrok iedereen naar huis, het was een mooie middag geweest.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant