Afbeelding
donderdag 20 juni 2019, 10:40

Nat pak tijdens eerste etappe Expeditie Zuiderwaterlinie

STEENBERGEN – De deelnemers aan de eerste etappe van de wandeltocht Expeditie Zuiderwaterlinie kregen het gisteren meteen zwaar te verduren. Onweer en stromende regen daalde over hen neer, maar dat kon de sfeer onder de wandelaars niet verpesten. In opperbeste stemming kwam de groep van de korte recreatieve route van 12,5 kilometer gisteravond rond 20:30 uur aan bij restaurant De Wallevis. Ze waren eerder die avond vertrokken vanaf Fort de Roovere in Halsteren. 

Volgens Ron Bekker, een van de organisatoren, was het nog wel spannend vanwege het naderende onweer. “We hebben buienradar nauwlettend in de gaten gehouden. Uiteindelijk schampte het ons aan oostelijke kant, en kregen wij alleen te maken met veel regen. We hebben poncho’s uitgedeeld en wel gezegd dat paraplu’s uit veiligheidsoverwegingen niet mochten worden gebruikt. Maar we hebben desondanks genoten, want het was een prachtige route.”

Schoolreisje-gevoel

Expeditie Zuiderwaterlinie is een Brabantse elfstedentocht. Van 19 t/m 29 juni zijn er elke dag etappes die als een ontdekkingstocht langs de historische waterlinie lopen. Gidsen vertellen onderweg over de geschiedenis, er worden lokale streekproducten aangeboden en aan het eind van elke etappe is er een feestelijk onthaal. Gisteren bij De Wallevis was dat troubadour Frank van Es met zijn accordeon.

Wandelaars kunnen kiezen voor een langeafstand-etappe (ongeveer 20 kilometer), of een korte recreatieve van zo’n 10 kilometer. “Sommige deelnemers lopen maar een dag mee, maar er zijn er ook die alle etappes lopen. Die krijgen dan een speld van de expeditie. Ze logeren met z’n allen in tenten. Door de goede sfeer die er hangt is het echt een soort schoolreisje-gevoel”, aldus Bekker. 

Voor meer informatie: www.expeditiezuiderwaterlinie.nl

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant