vrijdag 5 juli 2019, 17:00

Zomeravondvoetbal nadert ontknoping

STEENBERGEN – De ontknoping in het Autoschade Van Gils Zomeravondvoetbal komt met rasse schreden dichterbij. Door de eigen overwinning op FC Ziekenhuisbal (12-2) en de nederlaag van Van Der Riet Totaalbouw De Heen (2-6 tegen FC Linksbuiten Adem) kroont De Jong Sportkleding zich nu al tot kampioen in de 3e divisie.

Met 12 punten uit 4 duels hebben zij nog de maximale score, hierachter gevolgd door liefst 4 teams die 6 punten hebben, naast de eerder genoemde 3 teams voegde ook Marina Bar zich bij dit gezelschap door nipt te winnen van Parenclub de Natte Snor (6-5) in een zwaarbevochten apotheose, waarin de Natte Snorren ondanks een voorsprong 10 minuten voor tijd nog met lege handen achterbleven en op 0 punten blijven staan.

In de overige divisies nog volop spanning: gisteravond was de titelstrijd in de 2e divisie beslist in een onderling duel tussen koploper Verbeek Boomkwekerijen en runner-up Eetcafé ‘t Goeleven, dat dan minimaal met 2 doelpunten verschil moest winnen. Bij ieder ander resultaat is Verbeek Boomkwekerijen, dat het afgelopen week zwaar had tegen DataByte maar toch nipt met 5-4 zegevierde, kampioen. De uitslag kon vanwege het sluitingstijdstop van de redactie in deze editie niet worden meegenomen.
Eetcafé ‘t Goeleven won met 2-0 van TT Dips, Kazooie FC kende weinig moeite met Zorgwijzer.nl (8-2), dat na de titel in de 3e divisie vorig seizoen hard op weg lijkt weer direct terug te zakken naar deze klasse.
Zorgwijzer.nl speelt vanavond tegen DataByte voor de eerste punten (19.00 uur), Kazooie FC en TT Dips spelen om 21.00 uur 1 van de 2 afsluitende duels.  

Twee kanshebbers in 1e divisie

In de 1e divisie geen directe ontknoping, maar wel nog 2 kanshebbers.
Senzomax won met 7-3 van titelverdediger Biedspel.nl, dat daardoor uitgeschakeld is in de titelrace. Als Senzomax deze vrijdag niet verliest van Stukadoorsbedrijf Verwijs, pakt het de titel, die het ook al won in 2016.
Als Senzomax vandaag, vrijdag, (aftrap 20.00u) zou verliezen, kan Autoschade van Gils, dat in 2017 kampioen werd, er met de titel vandoor gaan. Tenminste als het aansluitend om 21.00 uur van hekkensluiter Sportparkuitje.nl wint. Van Gils won afgelopen vrijdag overtuigend van Stukadoorsbedrijf Verwijs (9-1) en heeft daardoor nu al een beter doelsaldo dan Senzomax, waardoor dat verder geen issue meer zou zijn.

Biedspel.nl speelt om 20.00 uur ook het laatste duel, tegen promovendus 100% Voetbal/Emeni, dat afgelopen week met 5-3 van Sportparkuitje.nl won en daarmee terug kan kijken op een goed debuut op het hoogste niveau.

Vervolg derde divisie

Vanavond, vrijdagavond om 19.00 uur neemt kersvers kampioen De Jong Sportkleding het in de derde divisie op tegen Marina Bar. De 3e wedstrijd vindt helaas geen doorgang, daar Parenclub de Natte Snor geen team op de been kan krijgen tegen FC Linksbuiten Adem.

Afsluitende feestavond

Vanavond staat ook direct de afsluitende feestavond op het programma, met muzikale omlijsting van DJ Bryan. Om 22.15 uur is de prijsuitreiking, waarna het tot in de late uurtjes door zal gaan.

Uit de Steenbergse Courant