Afbeelding
dinsdag 9 juli 2019, 13:00

Victor van Hogendorp ingezet in strijd tegen hardrijders: Dinteloords drietal neemt heft in eigen handen

DINTELOORDERS – Je hebt in deze wereld klagers en doeners. Het trio Louisa Dekker (9), Bart Gorissen (9) en Jorn Nieuwland (8) hoort overduidelijk tot de laatste categorie. Toen de ergernis  over de hardrijders in hun Van Hogendorpstraat te Dinteloord te groot werd, vatten zij de koe bij de hoorns en gingen over tot actie. Dit leidde onlangs tot de onthulling van Victor van Hogendorp, die de automobilisten moet helpen bij het ontwikkelen van normaal rijgedrag.

Dat het een fraai drietal bij elkaar is, zal niemand ontkennen. Daadkrachtig, welbespraakt en met een duidelijk doel voor ogen. Vertederend ook, hoewel zij hun ouders af en toe tot wanhoop drijven. “Waren we ineens al onze gele veiligheidshesjes uit de garage kwijt en liepen ze op straat luid roepend actie te voeren,” aldus ‘de moeders’.  Ook het besluit dat bij de komst van Victor een officiële feestelijke opening hoorde, had wat voeten in aarde voor de papa’s en de mama’s. “Of we maar even alle trampolines en glijbanen naar het openbare plantsoen wilden slepen en voor eten en drinken wilden zorgen.” Zo geschiedde natuurlijk, want één blik op de foto bij dit artikel maakt duidelijk dat deze dame en heren geen ‘nee’ als antwoord accepteren.

Eigen schuld

Helemaal geen antwoord is echter veel erger. Burgemeester Ruud van den Belt heeft in dat opzicht geen punten gescoord bij Louisa, Bart en Jorn: “We hebben hem een brief gestuurd of hij iets kon doen aan de snelheid. Geen antwoord. Na twee weken hebben we gebeld en toen zouden we wel antwoord krijgen. Niet gebeurd.” De irritatie is nog steeds voelbaar, maar de wraak van de drie van Dinteloord is zoet. “Bij de feestelijke opening is er confetti tussen de struikjes gekomen. Die ruimen we dus mooi niet op. Dat moet de gemeente maar doen. Eigen schuld.” Dat het een les mag zijn.

Burgemeester Piet

Het benodigde bedrag voor Victor werd bijeen gebracht door sponsors uit de buurt en het doen van allerlei klusjes zoals bijvoorbeeld autowassen. Toen het moment daar was dat het groen/gele mannetje onthuld werd, gingen de drie op zoek naar een VIP die dat kon doen, want dat hoort nu eenmaal zo. De burgemeester was geen optie, zoals uit bovenstaande wel duidelijk is geworden. Daarom werd burgemeester/opa Piet uit de eigen straat maar gevraagd. “Hij was altijd heel enthousiast en we kregen ook lekkers van hem en zijn vrouw Geeske. ”Redenen genoeg om hem de eer van de onthulling te gunnen. “Zo’n mooi stel als dit, kun je natuurlijk niks weigeren,” verklaart Piet Vogelaar die zich met verve aan zijn taak kweet en zelfs de naam Victor van Hogendorp bedacht.

Louisa Dekker, Bart Gorissen en later ook Jorn Nieuwland zorgden samen voor de komst van snelheidsremmer Victor van Hogendorp. Straat-burgemeester Piet Vogelaar mocht de onthulling verrichten.

Tekst en foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant