Afbeelding
zaterdag 20 juli 2019, 13:00

Jan van de Velde exposeert aquarellen

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSSEMEER – Sinds gisteren is er in de etalage van de voormalige winkel van Lake Side aan de Kaaistraat een nieuwe Kijkdoos-expositie van het Kunstforum Steenbergen te bewonderen. De Nieuw-Vossemeerse kunstschilder Jan van de Velde stelt hier zijn aquarellen tentoon.

Jan van de Velde is een veelzijdig mens. Regelmatig treedt hij met zijn ensemble, de Janvandeveldegroep op, of als duo samen met zangeres Martine Westenbroek. Daarnaast geeft hij uiting aan zijn creativiteit als verdienstelijk amateur-fotograaf.

Rust en ruimte

Jan van de Velde is geboren in Anna-Jacoba Polder en, voor wie hem wil feliciteren, maandag wordt hij 65 jaar. “Ik ben opgegroeid in het vlakke polderlandschap van het eiland Sint Philipsland. Daar hebben rust en de ruimte de basis gelegd voor mijn interesse in natuur en muziek.” Inmiddels woont de geboren Zeeuw al vele jaren in het Nieuw-Vossemeerse. “ Ik voel me daar erg thuis. Uitkijkend over het landschap bij ons huis voel ik me gelukkig door de rust die het uitstraalt.”

Schilderen beleef je

Later ging het schilderen, met name aquarelleren, deel uitmaken van zijn artistieke palet. Kunstschilder Joop Mijsbergen uit Bergen op Zoom wees hem de weg om zijn creativiteit vorm te geven.  “Het schilderen zie ik als een uiting van beleving en emotie. Schilderen doe je niet, dat beleef je. Via mijn muziek heb ik de mogelijkheid mijn gedachten om te zetten in klank en woord.”

Wie meer wil weten over Jan en zijn werk, kan mailen of bellen: jan.velde.5@planet.nl of (0167) 503104.

Uit de Steenbergse Courant