Afbeelding
vrijdag 9 augustus 2019, 08:48

Stuivertje wisselen in klassement Kleine Tour

STEENBERGEN – Het frietjes eten, waarmee gistermiddag de etappe werd beëindigd beïnvloedde de top van de jongens en meisjesklassementen niet echt. Bij de jongens wisselden Rinz van der Staal en Brent Jongenelen stuivertje. Rinz kwam als snelste over de meet bij de tijdrit in het centrum, Brent eindigde als nummer twee en Sjoerd Bijlsma werd derde. Die posities heeft het drietal nu opnieuw in het algemeen klassement Jongens. Bij de meisjes behoudt het drietal Emmelie de Kok, Kiki Heshof en Lotte Iriks de eerste drie plaatsen, net zoals woensdag. Dinsdag wisselden Lotte Iriks en Kiki Heshof stuivertje.

Het allerbelangrijkste bij de Kleine Tour blijft overigens dat alle deelnemers en betrokkenen genieten. En dat deden ze met volle teugen, zo vertelde voorzitter Wim Roovers. “Er heerst een enorm gezellige en zeer gemoedelijke sfeer. Het gaat echt super”, zo liet hij vanuit de ‘commandowagen’ tijdens de etappe van gistermiddag weten. Die etappe ging via De Heen, St Philipsland, Oud-Vossemeer, Tholen, Halsteren en Lepelstraat.

Cyclocross en dagetappe

Om 9:00 uur start op het sportpark aan de Seringenlaan de traditionele cyclocross. Ook hier kunnen danige klassementsverschuivingen optreden. Na de cross vertrekt de karavaan voor de etappe naar Heerle, Wouwse Plantage, Huijbergen, Bergen op Zoom en Moerstraten. Om een paar minuten over vijf wordt de karavaan terugverwacht. Om 19:30 uur is vervolgens de prijsuitreiking op de Markt en om 20:00 uur begint de bonte disco-avond in zaal De Joosse aan de Kaaistraat.

Tekst: Peter Vermeulen foto’s Mark Koenraadt ©2019

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant