Afbeelding
zaterdag 31 augustus 2019, 17:00

Verkoop klaproosschildjes krijgt vervolg

WELBERG – In 2018 nam de Dorpsraad Welberg het initiatief tot een project om de bevrijders te eren en te bedanken voor de vrijheid die zij hier in 1944 bevochten. Door middel van de verkoop van emaillen deurschildjes met daarop een klaproos werd een begin gemaakt met het uitrollen van een lint van eeuwig bloeiende klaprozen. De eerste zeshonderd bordjes waren al snel uitverkocht, maar de belangstelling bleef onverminderd groot. De dorpsraad besloot daarop door te gaan met de verkoop van het schildje en er een eigen projectnaam aan te geven: Een Lint van Klaprozen.

“Het deurschild prikkelt de nieuwsgierigheid en degenen die het verhaal horen, willen helpen om het Lint van Klaprozen uit te rollen,” aldus een woordvoerder. “Niet alleen in West-Brabant, maar ook in Canada waar honderdvijftig bordjes zijn verkocht aan leden en verwanten van het South Alberta Light Horse Regiment in Edmonton.”

Nooit vergeten

Volgens de projectgroep is de klaproos veel meer dan een symbool richting de bevrijders. “Het Lint van Klaprozen verbindt buren, straten en kernen. Het verbindt ons met onze bevrijders en hun nabestaanden waarvan velen dit herdenkingsjaar de Brabantse Wal bezoeken.” De schildjes geven volgens de organisatie bovendien aanleiding om het verhaal te blijven vertellen. “Het waargebeurde verhaal van oorlog en bevrijding en de waarde van vrijheid. Maar ook van dankbaarheid, waardering en nooit, nooit vergeten. Op de Brabantse Wal heeft ieder dorp en iedere stad een eigen oorlogsverhaal. We delen echter dezelfde slotconclusie: We will remember them.“

De komende tijd is ‘Een Lint van Klaprozen’ op tal van bijeenkomsten in de regio te vinden:

31 augustus 11.00-16.00 uur: open dag het Bakhuys De Heen Dorpsweg 136 (achter de pannenkoekenboerderij)
Zaterdag 7 september 11.00-18.00 uur: Jaarmarkt Steenbergen
Zondag 8 september 12.00-17.00 uur : Jaarmarkt Steenbergen
Zondag 15 september 11.00-17.00 uur: Brabantse Wal-dag op landgoed Mattemburgh.
Zaterdag 28 september: kraam bij kwekerij en imkerij Landjuweel aan de Boomdijk te Welberg tijdens Bevrijdingsmars Brabantse Wal.
Verder zijn de schildjes in de losse verkoop te verkrijgen bij het VVV Infomatiepunt Steenbergen in de Gummaruskerk en de VVV Brabantse Wal in het Markiezenhof aan de Steenbergsestraat te Bergen op Zoom. Ze zijn ook te bestellen via info@dorpsraadwelberg.nl of via een persoonlijk bericht naar de facebookpagina ‘Een Lint van Klaprozen’. Hier staat tevens de meest actuele informatie over verkooppunten en –momenten. Bellen kan ook: (0167) 567312 of (06) 40234755.
De bordjes worden tegen de kostprijs van € 17,50 verkocht.

Uit de Steenbergse Courant