Afbeelding
zondag 8 september 2019, 14:00

Bieb organiseert ‘Week van de Alfabetisering’

STEENBERGEN – Omdat in de gemeente Steenbergen toch best een groot aantal mensen moeite heeft met lezen en schrijven  werken ‘Het Taalhuis’, ‘WijZijn Steenbergen’, de ‘VoorleesExpress’, Vluchtelingenwerk en de bieb samen om de laaggeletterdheid te bestrijden.

Tijdens de ‘Week van de Alfabetisering’ zijn er diverse activiteiten. Morgen - maandag 9 september - start om 10:30 uur een open taalles voor volwassenen. Iedereen die de Nederlandse taal wil oefenen is daarbij welkom. Deelnemers ontdekken of de ‘taaloefengroep’ iets voor hen is.

Taalfeest

Op woensdag 11 september wordt voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd en hun ouders een taalfeest gehouden (tussen 14:00 en 15:00 uur). Daarbij worden tal van leuke spelletjes gespeeld.

Taalcafé

Donderdag 12 september start het ‘Taalcafé’. Dat wordt iedere donderdag gehouden voor iedereen die de Nederlandse taal wil leren spreken door dit gewoon te doen. Er is geen vast lesprogramma, soms wordt een thema behandeld, soms wordt een taalspel gespeeld.

Vrijwilligersmarkt

Voor de diverse taalactiviteiten in de gemeente Steenbergen zijn vrijwilligers nodig. Als afsluiting van de ‘Week van de Alfabetisering’ wordt een vrijwilligersmarkt voor taalondersteuners gehouden.
Alle deelname activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Uit de Steenbergse Courant