Afbeelding
donderdag 12 september 2019, 11:00

Provincie Noord-Brabant trekt bevoegdheid gemeente rondom windmolens in

DINTELOORD – DEN BOSCH – Provincie Noord-Brabant trekt de bevoegdheid van de gemeente Steenbergen met betrekking tot de plaatsing van de windmolens aan de Karolinadijk in. Het college van gedeputeerde Staten gaat nu Provinciale Staten voorstellen om een ‘verklaring van geen bedenking’ af te geven. Als dat gebeurt krijgt Innogy vrij spel om vier windturbines te plaatsen met een hoogte tot 210 meter. Wethouder Wilma Baartmans vindt dit besluit ‘ongelooflijk’ en ook ongepast.

“Ik heb dinsdagochtend nog telefonisch en via e-mail contact gehad met gedeputeerde Spierings. Notabene over een variant die de provincie zelf heeft aangedragen. Ik vind dit ongehoord en vind ook dat de provincie niet zo met ons om kan gaan. Hier moet ik echt even van bijkomen, het was de laatste strohalm die we als gemeente hadden om een ongewenste ontwikkeling tegen te gaan”, zo reageert wethouder Baartmans desgevraagd.

“Langer uitstel is niet wenselijk”

Volgens de provincie wordt de bevoegdheid ingetrokken omdat gemeente Steenbergen haar besluitvorming niet nakomt. “Uitstel is niet wenselijk voor de omgeving. De subsidie wordt volgend jaar drastisch verlaagd”, zo laat woordvoerder Floris Ram aan Steenbergse Courant weten. Hij doelt daarmee op de beperking om de omgeving te compenseren voor het ongemak dat door de molens ontstaat. Minder subsidie zorgt voor die beperking.

Uit de Steenbergse Courant