Afbeelding
donderdag 17 oktober 2019, 16:00

Zaterdagavond 26 oktober: Eerste lustrum voor Halloween op de Helberg

WELBERG – “Het is stil in de straten van de Welberg. Dan klinkt plots het ijzingwekkende geluid van nagels over een schoolbord. Het licht flikkert en vanuit een ooghoek zie je ongrijpbare gedaantes wegschieten. Zeg maar dag met je handje, want op zaterdag 26 oktober is het weer Halloween op de Helberg!!!”

Met deze onheilspellende aankondiging zet de stichting Ontspanning Voor Welberg de toon voor een nieuwe editie van Halloween op de Welberg. Op zaterdag 26 oktober vanaf 19.00 uur wordt het dorp weer overgeleverd aan de goden van de onderwereld.

Bloed klotst tegen de plinten

Het is de vijfde keer dat het griezelfeest op de Welberg (tijdelijk omgedoopt tot de Helberg) wordt gehouden en dus is er sprake van een lustrum. Reden voor een feestje waarbij het bloed tegen de plinten klotst.
De diverse acts zich in het gebied tussen de Pastoor Kerckersstraat, Laurentiusdijk, Corneliusstraat, Hoogstraat en Kapelaan Kockstraat. Niet alleen maken Welbergenaren van hun woning een onvervalst horrorhuis, ook trekken acts van buiten de kern over de straten. Ontspanning Voor Welberg zelf organiseert voor de vierde keer een griezelspektakel in de Corneliuskerk waar de jeugdige Sieb Martens (16) ditmaal jaar voor het eerst het script en de regie voor rekening neemt.

Helberg-bandje

Wie geen enkele gruwel wil missen, kan zich bij de start het beste melden bij een van de officiële startpunten voor een routekaart. Hierop is aangegeven hoe eng de diverse acts zijn, zodat deelnemers met een zwakke maag of met jongere kinderen een geschikte route kunnen kiezen. De startpunten zijn te vinden in de Hoogstraat (tegenover partycentrum De Duiventoren) en aan de Kapelaan Kockstraat ter hoogte van de Pastoor Kerckersstraat. Voor het angstaanjagende lage bedrag van 1 euro krijgt men daar naast plattegrond ook een Helberg-bandje cadeau. De bandjes zijn in de voorverkoop nu  al verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaak Wevo aan de Wouwsestraat in Steenbergen.
Foodtrucks

Nieuw dit jaar is de toevoeging van een drietal foodtrucks langs de route zodat er ondanks alle ellende toch in ieder geval geen honger geleden hoeft te worden. Om 22.30 uur keert de rust terug op de Welberg, behalve bij zaal Koch aan de Kapelaan Kockstraat waar de afterparty tot lang na het doden-uur zal duren.

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina Halloween Welberg

Op zaterdag  26 oktober vanaf 19.00 uur is het weer Halloween op de Helberg. De kans dat u dan deze knapperd tegenkomt, is niet gering.

Foto: Ontspanning Voor Welberg

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant