Afbeelding
woensdag 23 oktober 2019, 10:00

Twee Sherman tanks rijden mee in Historische Toertocht

DINTELOORD – STEENBERGEN – WELBERG – Onder de 80 voertuigen die meerijden in de grote Historische Toertocht op zaterdag 26 oktober bevinden zich ook twee Sherman tanks.

De M4 Sherman was de belangrijkste tank die in de Verenigde Staten werd ontwikkeld uit zijn voorloper de M3 en die werd ingezet in de Tweede Wereld oorlog. De tank werd genoemd naar de Amerikaanse generaal William T. Sherman die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog voor de Noordelijken vocht. Er werden meer dan 49.000 stuks van deze tank geproduceerd en de M4 Sherman werd in oktober 1942 voor het eerst in gezet tijdens de slag om El Alamein.

De Historische Toertocht vertrekt zaterdagochtend 26 oktober om 9:00 uur vanuit de Havenweg in Dinteloord. Na een korte stop bij het herdenkingsmonument op het Raadhuisplein gaat het richting Steenbergen waar de stoet om 10:00 uur op het Kerkplein wordt verwacht. Hier vindt een herdenkingsplechtigheid plaats en bij het oorlogsmonument van Niel Steenbergen wordt de capsule begraven die is gevuld door basisscholieren uit de gehele gemeente Steenbergen. De toertocht gaat door de hoofdstraten van Steenberen en voert naar het oorlogsmonument aan de Canadezenweg. Ook hier is een plechtigheid, gevolgd door een rondrit door Welberg. Via de Hoogstraat gaat de toertocht naar Halsteren en Bergen op Zoom.

Uit de Steenbergse Courant