Afbeelding
woensdag 19 juli 2023, 09:00

Verkeers- en parkeerproblematiek Buiten de Veste op de agenda

STEENBERGEN – Het is Stem0167 gelukt om aandacht te krijgen voor het onderwerp verkeers- en parkeerproblematiek in de Lindenburghlaan en de nieuwbouwwijk Buiten de Veste. De eenmansfractie heeft zelf onderzoek gedaan en met bewoners van de wijk gesproken. Volgens de partij staat het woongenot van de bewoners onder druk vanwege de slechte ontsluiting en beperkte parkeergelegenheid. Het college erkent de problematiek maar geeft wel aan dat er pas in 2025 ruimte is voor een onderzoek.

Dat kwam onlangs naar voren tijdens de behandeling van de perspectiefnota. Fractievoorzitter Toon van der Wegen hoopte via verschillende moties voor elkaar te krijgen dat de verkeersveiligheid op de Lindenburghlaan en in de wijk Buiten de Veste verbeterd gaat worden. Van der Wegen wil de bewoners, de basisschool Maria Regina en kinderopvang betrekken bij het onderzoek naar mogelijke oplossingen. Er kwam binnen de raad geen meerderheid voor de moties, maar wethouder Remery pikte het signaal wel op.

 “Als we dit gaan aanpakken, moet er iets anders wachten”

“Ik wil een lans breken voor die moties. De problematiek is ons bekend en we willen er ook graag wat aan doen. Maar we moeten ook realistisch zijn, want er staan meerdere verkeersonderzoeken op de planning. Als we deze naar voren zouden schuiven, gaat dat ten koste van andere knelpunten.” Daarom adviseert het college om pas in 2025 een onderzoek uit te laten voeren en de resultaten dan te bespreken. “Op die manier is er geen risico dat er andere projecten worden verdrongen. Er moet wel een bedrag van 30.000 euro voor gereserveerd worden. Overigens is het wel mogelijk om de schoolomgeving mee te nemen in het onderzoek verkeersveilige schoolomgevingen, dat dit jaar gaat starten”, aldus de wethouder.

Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant