Afbeelding
maandag 3 januari 2022, 15:00

Verdachten rellen oudejaarsavond op vrije voeten

DINTELOORD – Alle vijftien verdachten die waren aangehouden op het Raadhuisplein tijdens Oud en Nieuw zijn maandag vrijgelaten. Ze blijven nog wel verdachten en moeten zich nog beschikbaar houden voor aanvullende verhoren. Dat heeft de Officier van Justitie beslist. 

De vijftien mannen, variërend in de leeftijd tussen 13 en 33 jaar en allen afkomstig uit Dinteloord, werden op oudejaarsavond opgepakt. Dat gebeurde nadat er explosieven naar een handhavingsvoertuig gegooid werden. In de bus zaten medewerkers van de gemeente Steenbergen. Doordat de explosieven tot ontploffing kwamen beschadigde het voertuig. Een van de medewerkers is naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. Uiteindelijk voerde de ME een charge uit waarna de rust wederkeerde. 

Burgemeester: “Ik neem dit heel hoog op”

Burgemeester Ruud van den Belt noemde het gedrag van de relschoppers onacceptabel. “Tijdens voorgaande jaarwisselingen hebben we ook al problemen ondervonden met relschoppers op en rond het Raadhuisplein. Dankzij de getroffen voorzorgsmaatregelen konden we nu, in samenwerking met de politie, snel opschalen om erger te voorkomen. Daarbij zijn de nodige aanhoudingen verricht. Hieruit kan iedereen opmaken dat wij zulk gedrag pertinent niet accepteren. Niet tegenover onze inwoners en zeker niet tegenover onze hulpverleners, die met zwaar vuurwerk zijn aangevallen. Ik neem dit dan ook heel hoog op.”

Uit de Steenbergse Courant