Afbeelding
woensdag 8 december 2021, 08:19

Brasserie op de Mart gaat nu ook thuisbezorgen

STEENBERGEN – “Nul komma nul.” Horecaondernemer Tim Adriaanse lijkt het bijna niet te kunnen geloven dat er geen steun komt voor startende ondernemers tijdens deze ‘avondlockdown’. Samen met zijn partner Sanne Naerebout opende hij afgelopen zomer Brasserie op de Mart, in het pand waar voorheen ‘De Babbelaar’ zat. Nauwelijks een half jaar op weg komt deze coronadreun hard aan. Maar het jonge stel zet de schouders eronder en gaat nu ook afhalen en thuisbezorgen, met een extra service.

Omdat ze graag de beleving van hun restaurant ook bij de mensen thuis willen brengen, is er de mogelijkheid bij bestellingen vanaf 100 euro om het voor- en hoofdgerecht in twee etappes te laten bezorgen. “Dus de eerste gang krijgen ze bijvoorbeeld om 18 uur, en als ze klaar zijn voor de volgende, geven ze ons een seintje en komen we het warm brengen”, legt Adriaanse uit.

“Liever op een mooi bord dan in plastic dozen”

Sanne Naerbout bestiert de keuken van hun eetgelegenheid, en wil best toegeven dat ze eerst niet stond te trappelen om deze stap te zetten. “Ons eten hoort niet in plastic dozen, maar op een mooi bord. Ons mooie gekleurde servies dat onlangs binnenkwam, hebben we nog amper kunnen gebruiken. Maar ik heb nu de knop omgezet en ga ervoor zorgen dat mensen van onze huisgemaakte gerechten kunnen blijven genieten, ook al moeten we om 17 uur dicht. Dus onze brisket en spareribs worden nog steeds 16 uur gegaard en liggen thuis mals op je bord.”

“Wachten nog op de goede tijd”

Om vrolijk van te worden, ware het niet dat de huidige situatie weinig reden tot vreugde geeft. Natuurlijk wist het stel dat het een risico was om in de coronatijd iets op te starten, maar deze beroerde situatie qua besmettingen hadden ze net als zovelen niet verwacht. “Bij de opening sprak ik mijn zelfbedachte spreekwoord “Wie in de slechte tijd begint, wordt in de goede tijd rijk.” Alleen wachten we nog op die goede tijd. Het voelt onrechtvaardig dat een branche waar zo weinig besmettingen zijn, zo hard wordt gestraft. Gelukkig kunnen we mensen nog verwelkomen voor de lunch, maar dat is een druppel op de gloeiende plaat. We zijn nog jong en hebben al ons geld in onze droom gestoken, dus het moet niet te lang duren.
Maar we willen natuurlijk ook graag dat mensen ons niet gaan vergeten, dus hopelijk wordt onze bezorging een succes”, aldus Adriaanse.

Foto: Horecastel Tim Adriaanse en Sanne Naerebout van Brasserie op de Mart hebben een flinke voorraad dozen ingeslagen om vanaf vandaag te kunnen starten met hun bezorgservice.

Tekst en Foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant