Afbeelding
dinsdag 16 november 2021, 07:00

Volop animo voor opfriscursus verkeerskennis voor senioren

STEENBERGEN – Alle tafeltjes in de zaal van restaurant de Watertoren waren maandagmiddag bezet tijdens de opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Met de cursus kunnen senioren hun verkeerskennis bijspijkeren, want ouder worden kan effect hebben op de manier van autorijden, zo is de uitleg van VVN. De deelnemers kwamen op uitnodiging van de gemeente in samenwerking met de KBO.

Wethouder Wilma Baartmans sprak de groep toe bij de start van de cursus en zei dat ze blij was met de hoge opkomst. “Goed dat u niet zo eigenwijs bent om te denken dat u het allemaal wel weet, want het zal u verbazen wat u nog kan leren”, sprak zij de senioren toe. 

Uurtje rondrijden met instructeur

De cursus werd gegeven door een rijinstructeur die de deelnemers ook nog een extra mogelijkheid bood om de verkeerskennis in de praktijk te toetsen. Voor 10 euro konden de deelnemers zich opgeven om een test te laten inplannen met een instructeur. Er wordt dan een uurtje rondgereden in de eigen auto wat waardevolle adviezen kan opleveren.

Volgende week is er nog een bijeenkomst van VVN maar alle plekken zijn inmiddels volgeboekt. Meer informatie op www.vvn.nl

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant