Afbeelding
woensdag 13 oktober 2021, 10:39

Vrijwilligers hebben het goed naar hun zin bij Hoeve Kakelbont

STEENBERGEN | DINTELOORD – Al heel wat jaren ontvangt Hoeve Kakelbont aan de Boompjesdijk 11 deelnemers tijdens de dagopvang, bij de leer- en jeugdvoorziening en nu ook bij de agrarische kinderopvang. Om alle activiteiten optimaal tot hun recht te laten komen kan Kakelbont de inzet van vrijwilligers heel goed gebruiken. Zij bieden belangrijke hulp bij de dagelijkse activiteiten. Van het bijhouden van de moestuin, het organiseren van leuke spelletjes, het voeren en verzorgen van de lammetjes tot het thuisbrengen van de deelnemers. Hulp die de vrijwilligers dagelijks een grote voldoening bezorgen.

Dat vindt ook Corrie Castelijn, die al bijna 10 jaar de helpende hand toesteekt als chauffeur. “Ik haal met veel plezier onze vrijwilligers op en breng ze aan het einde van de middag weer veilig thuis. Het is heel leuk om hun verhalen van die dag te horen. Naast het rijden ben ik ook begeleidster bij de dagbesteding kinderen. Daar maakte ik regelmatig warme lunchgerechten en daarom vroeg Marianne – onze lieve bazin – of ik op zaterdagen ook wilde koken door de kinderen van de dagbesteding. Ook dat doe ik nu met plezier. Het geeft me enorme voldoening”.

‘Ik geniet vooral ook van het onderling contact’


Ook Eugene Huijsmans voelt zich uitstekend bij Hoeve Kakelbont. “Sinds juli 2019 assisteer ik als vrijwilliger op de dagbesteding Volwassenen en de Combinatiegroep. Hier help ik met de dagelijkse gang van zaken, zoals het koken voor de deelnemers, het klussen in de werkplaats, het werken in de moestuin, het verzorgen van de dieren en tal van andere bezigheden. Het leukste aan Hoeve Kakelbont vind ik het onderling contact. Doordat ik hier aan de slag ben gegaan ben ik er achter gekomen dat het werken in de zorg helemaal bij mij past”.

‘Bel of mail even’

Edith van der Riet is contactpersoon bij Hoeve Kakelbont voor wat betreft de aanmelding van nieuwe vrijwilligers. Ze wil graag toelichting geven en vragen beantwoorden. Edith nodigt belangstellenden uit om haar even een belletje te geven via telefoon (0167) 567 669. Mailen kan ook: communicatie@zorghoevekakelbont.nl. Op de website hoeve-kakelbont.nl staat eveneens informatie. Hier is ook het aanmeldformulier te vinden.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant