Afbeelding
vrijdag 9 juli 2021, 06:38

SLOS presenteert nieuw muziekprogramma: ‘Podium 16’

DINTELOORD – In een fonkelnieuwe studio werden afgelopen zaterdag door de SLOS de opnamen gemaakt voor een nieuw muziekprogramma: Podium 16. Een programma waar regionale artiesten in de spotlight staan én hun muziek kunnen delen met de kijkers. Presentatrice Hilde is de host, Sieb en Krista zijn haar sidekicks. Morgen, zondag 11 juli wordt het programma uitgezonden op SLOS TV.

Het idee voor een muziekprogramma, waarin regionale artiesten een podium krijgen, komt van Richard Korb. Cameraman bij de SLOS met een warm hart voor alles wat met uitzenden te maken heeft. “Lokale artiesten hebben het deze afgelopen jaren zo lastig gehad” legt Korb tussen de bedrijven door uit. “We willen ze een hart onder de riem steken en wat is dan mooier dan er een Tv-programa aan wijden” lacht hij.Dat programma kreeg de naam Podium 16. Een verwijzing naar het podium dat de artiesten krijgen en het huisnummer van de nieuwe studio. Want naast de opname werden ook de studio en het terras waar de opname plaatsvond in gebruik genomen.

‘De hectiek nam toe en de spanning was voelbaar’

Vóór de opnames begonnen was er nog tijd voor een snelle rondleiding. Tussen cameramensen, techneuten en presentatoren door kregen we een kijkje in de montageruimte. De visagiste was druk met de schmink en de editor had ook nog vragen. Snel tijd om niet langer in de weg te lopen en het terras op te zoeken, waar alle artiesten gezellig samen zaten. De dames van de catering zorgden voor een verfrissend drankje en de geluidsman kreeg een laatste instructie. Hilde Jans stond rustig aan haar desk, had nog even tijd voor een praatje en las nog snel de aantekeningen door. Toen alles gereed was klonk het sein van beginnen. Plots veranderde de sfeer. Hilde werd presentatrice, de klapper deed zijn werk en de opname ging van start. Moeiteloos verzorgde Hilde Jans het intro en schakelde ze met Sieb en Krista die buiten op het terras waren. Een klein probleempje werd opgelost en daarna werd in één take de hele show opgenomen.

‘Eindelijk weer eens op een podium staan. Heerlijk!’

In de studio werden de artiesten door Hilde Jans geïnterviewd om daarna één van hun favoriete nummers ten gehore te brengen. Anita en Ed mochten als eerste. Dit duo treedt al 39 jaar samen op, en dat was te merken.
De erop volgende artiest is bij veel Steenbergenaren bekend. Chris Antonissen werkt namelijk bij de gemeente. De sfeer zat er inmiddels goed in en de artiesten én trouwe fans die op het terras zaten deden vrolijk mee. Na Chris Antonissen was het de beurt aan Marijn van Geel. Hij werd door Hilde Jans het hemd van het lijf gevraagd en mocht ook hij na lange tijd weer live een optreden verzorgen. Ondertussen spraken Sieb en Krista met de trouwe fans en werden de artiesten aan tafel uitgenodigd om een paar vragen uit de ‘vraagvaas’ te beantwoorden.

Peter van Holland maakte er een spektakel van, want natuurlijk moest Sieb zijn persiflage op René Le Blanc nadoen. Daarna snel de studio in want ondertussen had Alex Krijnen de handen ook al op elkaar gekregen. Als laatste kwam Duo Window aan bod. Dit duo bestaat uit Els en John van Opdorp, waarbij John zijn vrouw Els begeleidt op de accordeon. Het optreden was voor hen extra bijzonder, want zij hadden niet alleen fans op het terras. Hun dochter Elsemieke maakte als cameravrouw de opnames van haar ouders. Toen de laatste noten geklonken hadden zat een uur van hard werken voor de crew, optreden door de artiesten en het genieten voor de fans er weer op. Nog even napraten en aan een gezellige middag kwam een einde. De uitzending is aanstaande zondag 11 juli om 13.00 uur en wordt ook via YouTube herhaald uitgezonden.

[ door Tineke Feskens - Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant ]

Uit de Steenbergse Courant