Afbeelding
maandag 5 juli 2021, 12:00

Ruim 20.000 euro voor Ronald McDonald van team To the Mex

NIEUW-VOSSEMEER – Dolgelukkig waren de leden van Homeride-team To the Mex toen zij een week geleden een cheque met € 18.767,50 mochten overhandigen aan het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Dat geluk is inmiddels zelfs nog verder toegenomen, want de teller liep sinds die tijd nog eens 1500 euro op.

De 3-jarige Mex Stoel moest het vertrek van ‘zijn’ team missen omdat hij enkele uren daarvoor onverwacht was opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis. Maar hij kon er wél bij zijn toen de vijftien renners aankwam bij het naastgelegen Ronald McDonald Huis waar zijn vader en moeder die nacht nog geslapen hadden. Papa Martin had gelukkig toch nog kans gezien om een deel van de tocht waar hij zo hard voor getraind had, mee te pakken. Volgend jaar hoopt hij de hele tocht mee te kunnen beleven, want dat team To the Mex dan weer meedoet, staat voor hem als een paal boven water.

De Homeride beleefde dit jaar een bijzonder succesvolle editie. De 44 deelnemende teams brachten samen ruim anderhalf miljoen euro op. Een welkom bedrag zeker nadat de Homeride van vorig jaar niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen. De opbrengst van alle sponsoracties voor de Ronald McDonald-accommodaties leveren samen de helft van de benodigde jaarlijkse gelden op en kunnen dus niet gemist worden.

Alsnog sponsoren? Het kan via https://homeride.nl/nl/teams/mex

(Door Dasja Abresch)

Uit de Steenbergse Courant