Afbeelding
dinsdag 8 juni 2021, 14:18

Vrijwilligers gevraagd om ‘Beweegmaatje’ te zijn

STEENBERGEN – Sportcoach Lieke van Dongen doet een oproep aan vrijwilligers die ‘Beweegmaatje’ willen zijn om plaatsgenoten te activeren om in beweging te komen. Dat kan door met iemand die een steuntje in de rug nodig heeft te gaan wandelen, fietsen, zwemmen, fitnessen of een andere beweegactiviteit te ondernemen.

Vrijwel iedereen zal het herkennen. Eenmaal in beweging voelt het heerlijk. Het voornemen om dit vaker – zelfs elke dag – te gaan doen is dan snel gemaakt, tot het tot de uitvoering aankomt. Wanneer een beweegactiviteit samen met een ander wordt afgesproken is het beter vol te houden. De beweegpartners stimuleren elkaar en motiveren tot actie, zeker op momenten dat de zin ertoe even ontbreekt.

Lieke van Dongen vraagt aan vrijwilligers om zich aan te melden als beweegmaatje. Dat kan via een mailberichtje naar l.vandongen@ssnb.nl met contactgegevens en de vermelding ‘vrijwilliger’.

Wie op zoek is naar een beweegmaatje kan eveneens een berichtje naar het genoemd mailadres sturen. Naast contactgegevens wordt gevraagd om te vermelden dat het gaat om het vinden van een beweegmaatje.

Uit de Steenbergse Courant