Afbeelding
zondag 8 november 2020, 14:29

Oud-Welbergenaar en burgemeester Jos Heijmans signeert zijn boek ‘Hardt’ bij Boekhandel Vermeulen

STEENBERGEN – Vele inwoners zullen zich vast Jos Heijmans nog herinneren. Hij was eind jaren ’80 een bevlogen raadslid in Steenbergen en werd op 1 mei 1990 wethouder. Vijf jaar later werd Heijmans burgemeester in Haelen, vervolgens Bernheze en Weert. Hier kreeg hij landelijke bekendheid en lof vanwege zijn aanpak van crimineel gedrag van asielzoekers en wat jaren later eindigde zijn carrière daar. Een motie van wantrouwen deed hem besluiten ontslag te nemen. Hij schreef een boek waarin hij zaken uit de doeken doet. Op donderdag 3 december signeert Jos Heijmans zijn boek in Steenbergen.

In zijn boek ‘Hardt’ beschrijft Heijmans wat er gebeurde rond het AZC in Weert. Ook komt de lezer aan de weet wat het echte verhaal is rondom het verborgen Syrische gezin en wat er in de eerste maanden van 2020 is gebeurd. Waarom hij zich gedwongen voelde om ontslag te nemen en hoe hij terugziet op een politiek spel dat werd gespeeld. ‘Hardt’ wordt als volgt aangekondigd: “Lees het aangrijpende en eerlijke verhaal van Jos Heijmans, voormalig burgemeester van Weert. Een menselijk drama waarbij de lokale politiek zich van zijn duisterste kant laat zien!”.

Vloek of zegen?

Columnist Michiel Hekkens zei over Jos Heijmans: “Plots verschijnt hij om de haverklap aan de talkshowtafels. En niet in de Keuken Kampioen Divisie bij Rick Nieman of Tijs van den Brink, maar in de Champions League bij Eva Jinek en Jeroen Pauw.
De burgemeester die zichzelf boven de wet plaatst. Die zijn eigen morele kompas verkiest boven de rationeel uitgestippelde koers uit Den Haag. Jos Heijmans is de burgemeester die nee zegt. Is een dwarse bestuurder als hij een vloek voor de democratie, of juist een zegen?”

Oude bekenden

Jos Heijmans komt graag naar Steenbergen: “Ik vind het erg leuk dat ik in mijn geboorteplaats en de plek waar het allemaal voor mij begonnen is, mijn boek te signeren. Mijn boek begint natuurlijk ook in Steenbergen. Ik hoop veel oude bekenden te ontmoeten op donderdag 3 december bij boekhandel Vermeulen. Vanzelfsprekend houden we ons aan de coronarichtlijnen.”

Donderdag 3 december signeert Jos Heijmans zijn onthullende boek tussen 13:30 en 15:00 uur.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant