Afbeelding
vrijdag 3 juli 2020, 15:15

Lintjesregen valt alsnog

STEENBERGEN – Twee maanden later dan ‘voor corona’ de bedoeling was, vond vanmiddag in het gemeentehuis van Steenbergen de Lintjesregen plaats. Samen met familie en vrienden verschenen Dirk Dekkers, Piet van Schilt en Jo Wezenbeek daar op hun paasbest en werden zij ontvangen zoals het hoort.

Het enige verschil was dat de Koninklijke Onderscheiding niet werd opgespeld door burgemeester Ruud van den Belt, maar door de eigen partner. Dit had natuurlijk alles te maken met de corona-voorschriften die het zelfs een burgervader verbieden om binnen de 1,5 meter-zone van zijn burgers te komen. De partners volbrachten hun taak echter met verve. Bovendien konden zij datgene doen wat een burgemeester onder geen enkele omstandigheid kan: de gedecoreerde een stevige zoen op de lippen geven.

Kers op de burgemeesterstaart

Op 24 april jongstleden, de dag waarop de onderscheidingen normaliter uitgereikt waren, had Van den Belt in naam van de Koning de drie gelukkigen persoonlijk gebeld om hen het goede nieuws te vertellen. Toch hechtte Van den Belt eraan om, nu het weer kan, de dag in levende lijve met elkaar te herhalen. “De 24ste april was voor mij een dag met gemengde gevoelens,” gaf de burgervader toe. “Het voelde onwerkelijk om de lintjes niet op de dag zelf op te kunnen spelden. Want gelooft u mij, deze gelegenheid is voor burgemeesters de kers op de taart.” Van den Belt was dan ook blij dat het alsnog door kon gaan. “Ik heb ernaar uitgekeken, want al is het dan geen verrassing meer, het is en blijft een bijzonder moment.”

Na afloop van ceremonie vond de traditionele toost met oranjebitter plaats en klonk er een ‘Driewerf Hoera’ voor Koning Willem-Alexander. Ook werd er, uiteraard met anderhalve meter tussenruimte, een groepsfoto gemaakt.

Aanstaande zondag vanaf 31.00 uur wordt de ceremonie uitgezonden bij de SLOS.

Voor meer informatie over koninklijke onderscheidingen en hoe iemand voor te dragen, is te vinden op www.lintjes.nl

(Door Dasja Abresch)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant