Afbeelding
vrijdag 14 februari 2020, 09:00

Blaos Mar Raok blaast stevig voor komend eigen carnavalsbal

STEENBERGEN – Al vanaf oktober oefenen de 19 leden van jeugd carnavalsband ‘Blaos Mar Raok’ flink voor het optreden dat ze op hun eerste eigen carnavalsbal verzorgen. Dat gebeurt in de repetitieruimte van Grand Café De Keuning in de Wouwse straat.

De repetitie van afgelopen woendagavond begint met het instuderen en gezamenlijk spelen van het nieuwe Strienestadse carnavalsliedje. ‘Wa d’n plaotje’ heeft – vast met de komende doortocht van de Vuelta 2020 in het achterhoofd – wat Spaans temperament. “Jullie gaan nog wat te traag”, concludeert dirigent Niels Hommel. Hij is door Blaos Mar Raok gevraagd om de repetities te leiden en spoort aan tot tempoverhoging. Het liedje blijkt niet zo gemakkelijk om te spelen, een constatering die ook bij andere Strienestadse carnavalsbands al is gedaan. Een ware uitdaging dus, die de jonge leden van Blaos Mar Raok zeker niet uit de weg gaan.

“Op vrijdag 21 februari verzorgen wij ons eerste eigen carnavalsbal. Dat heeft plaats in De Keuning en alle Steenbergse bandjes zullen er zijn. Zo komen d’n Dweilberg, De Vosseblaozers, ’t Wor Niks, Effe d’r Neffe, De Primeuren, De Drie Kwartjes en Toeternietoe. En natuurlijk spelen wij zelf ook”, vertellen Wouter Sloekers en Thijs Hommel. Samen met Elise Bouwens en Merel Janssen zijn zij verantwoordelijk voor de organisatie. Ze hebben er zin in en vinden het prachtig dat ze zo’n dik vier jaar na de oprichting nu met een eigen carnavalsbal naar buiten kunnen treden. “We hebben ons bal de titel ‘Ut Eerste Plaotje’ meegegeven. Dat is meteen een leuke knipoog naar het Strienestadse motto van dit jaar. Iedereen is welkom, een goed humeur is voldoende en we gaan samen een leuk feestje bouwen”.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant
Door: Peter Vermeulen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant