zondag 24 november 2019, 11:00

NL-Alert controlebericht op maandag 2 december

REGIO – Op maandag 2 december rond 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht wordt op de mobiel ontvangen. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. In NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat iemand moet doen en waar meer informatie en updates te vinden zijn.

Bij een ramp in de buurt, kan de overheid via NL-Alert alarmeren en informeren. Naast NL-Alert op de mobiele telefoon zijn de berichten van NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclamezuilen, vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. “In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je het beste kunt doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden. Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat ze moeten doen” zo laat NL-alert weten.

Op de meeste telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld. Bij een NL-Alert laat de telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen.

Uit de Steenbergse Courant