Afbeelding
zondag 10 november 2019, 09:00

Strienestad viert elf-elf

STEENBERGEN – Naar goed gebruik wordt de elfde van de elfde in Strienestad op de dag zelf gevierd, wat betekent dat alle Bietboeren en Meerminnen op maandag 11 november zich verzamelen bij café-zaal De Joosse om met elkaar de start van het nieuwe carnavalsseizoen te vieren. De ware carnavalsliefhebber staat vast te popelen om erachter te komen wat het nieuwe carnavalsmotto wordt van ’t Gèèfste Plekske aon de Vliet, zo verwacht Stichting Karnaval Steenbergen (SKS).

De 11/11-viering begint om 20.11 uur bij café-zaal De Joosse in de Kaaistraat, waar de verschillende dweilbandjes de feestgangers vast en zeker weer in een mum van tijd in de juiste stemming zullen brengen. De SKS zal er bovendien voor zorgen dat de spanning op een leutige manier wordt opgevoerd naar het grote moment van de avond: het onthullen van het nieuwe motto.Onder aanvoering van Jan Oorlog zullen de Bietboeren en Meerminnen samen met de overige leden van het gevolg, de leuteed afleggen bij het beeldje van de Bietboer en de Meermin op het Strieniusplein. Daar wordt ook het nieuwe motto wordt gepresenteerd. Aansluitend begint de verkoop van het bijhorende insigne en worden de feestelijkheden weer voortgezet bij De Joosse.

Voorproeverij

In aanloop naar 11/11 heeft de SKS vrijdagavond 1 november de interne ‘Voorproeverij’ gevierd, waarbij voor de medewerkers enkele tipjes van de sluier zijn opgelicht  met betrekking tot het nieuwe motto.. Zij namen ook als eersten de zogeheten ‘konvekaosie’ – de officiële uitnodiging voor 11/11 – in ontvangst. De uitnodiging voor 11/11 wordt vervolgens ook op diverse manieren verspreid onder het Steenbergse publiek.
Nadere informatie is te vinden op www.strienestad.nl, op de facebookpagina van de Stichting Karnaval Steenbergen en op de Strienestad app.

Uit de Steenbergse Courant