vrijdag 26 april 2013, 15:22

Koningsspelen basisscholen perfect opwarmertje voor Oranjefeest

STEENBERGEN - Het Oranjefeest dat Nederland de komende dagen in zijn greep heeft, is vandaag met de Koningsspelen in alle hevigheid losgebarsten. Op basisscholen in heel de gemeente hoste en sprong de jeugd er vrolijk op los om in de stemming te komen.

Dat gebeurde niet op de klanken van het veelbesproken, officiële Koningslied, maar wel op een ander populair deuntje over ‘Oranje’, ‘Bewegen is gezond’ van Kinderen voor Kinderen en het alom bekende ‘Cowboys en indianen’.

Dansleraar Patrick Lagast van de Steenbergse dansschool LaGast en twee zogeheten sportcoaches van de gemeente Steenbergen gaven het goede voorbeeld en maakten de kinderen, voor zover dat nodig was, nóg enthousiaster om actief mee te doen aan de festiviteiten.

Bij woonzorgcentrum De Nieuwe Haven werd vanmorgen het spits afgebeten door leerlingen van de Dinteloordse basisscholen. Op dat moment regende het nog niet echt hard, waardoor de ‘beweeghappening’ zoals gepland buiten kon plaatsvinden.

Basisschool Merijntje in Nieuw-Vossemeer moest vervolgens vanwege de slechte weersomstandigheden uitwijken naar de gymzaal en ook op de Gummarusschool werd het zekere voor het onzekere genomen.

Bij de Maria Regina, waar ook de leerlingen van de Nieuwe Veste te gast waren, bleef het net lang genoeg droog om de Koningsspelen buiten doorgang te laten vinden. Hiervan zijn ook bewegende beelden beschikbaar, te bekijken via: http://youtu.be/L0wNGuo7Fqg en http://youtu.be/hFXeVVs9ALs

Ook de Fatimaschool in De Heen stond vandaag in het teken van de naderende troonswisseling. Ook hier werd lekker gedanst en aansluitend was er voor de leerlingen een spelletjesprogramma opgezet bij recreatiebedrijf Akkermans in Heense Molen.

Uit de Steenbergse Courant